Ελλάδα

Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων στη Μακεδονία

550_334_494267.jpg

Χώρους φιλοξενίας προσφύγων στο νομό Θεσσαλονίκης, αλλά και στους νομούς Ημαθίας, Πέλλας και Κιλκίς επισκέπετεται κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως ανέφερε ο συντονιστής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, Χάρης Αηδονόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος των επισκέψεων αυτών είναι να εξεταστούν οι υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στις εν λόγω δομές και να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Σε ό,τι αφορά την αποσυμφόρηση των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων στην Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα με τις σχετικές δεσμεύσεις του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής, με χρονικό ορίζοντα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ο κ. Αηδονόπουλος υπογραμμίζει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο την ανάγκη να μεταφερθούν σε άλλα σημεία της χώρας, κατά προτεραιότητα, οι πρόσφυγες που διαμένουν σήμερα σε ενοικιασμένες εγκαταστάσεις-αποθήκες, στις οποίες έχουν τοποθετηθεί σκηνές.

«Η λύση των αποθηκών στις οποίες στήθηκαν αντίσκηνα είναι τελείως προσωρινή και ελπίζω να πάψει να υπάρχει και πριν από τις 15 Σεπτεμβρίου» αναφέρει και κάνει λόγο για χώρους που δεν είναι κατάλληλοι για τη φιλοξενία ανθρώπων. Αντιπροτείνει, εξάλλου, τη δημιουργία μικρών κοινοτήτων προσφύγων που θα συνυπάρχουν ειρηνικά με τον τοπικό πληθυσμό.

Για την ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώνεται από πολίτες, αλλά και από εταιρείες για τους πρόσφυγες καθώς και για ευπαθείς ομάδες του τοπικού πληθυσμού που πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση, αναφέρει ότι έχουν συγκεντρωθεί και διανεμηθεί περίπου 60 τόνοι τροφίμων μακράς ανάλωσης, ιματισμού και ειδών πρώτης ανάγκης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top