Πολιτική

Κόντρα στη Βουλή για δημοψήφισμα και Γκαλμπρέιθ

550_334_401416.jpg

Αντιπαράθεση υπήρξε στη Βουλή για το δημοψήφισμα που έγινε το 2015 και τον Γκαλμπρέιθ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης τόνισε πως ο κ. Γκαλμπρέιθ δεν είχε καμία θεσμική θέση την κρίσιμη περίοδο της διαπραγμάτευσης και πως δεν συνάντησε ποτέ τον κ. Γκαλμπρειθ λέγοντας πως είναι ανακρίβειες τα όσα ακούστηκαν σχετικά με τον τίτλο του βιβλίου του.

«Ποιος είναι αυτός ο κύριος;» είπε χαρακτηριστικά απαντώντας στις επικρίσεις του Γιάννη Βρούτση από την ΝΔ, που νωρίτερα είχε πει πως «ο σύμβουλος του Βαρουφάκη έλεγε για plan Β» κι ότι αυτό αποτελεί ανοικτή πρόκληση για τους πολίτες που σήμερα βλέπουν στην τσέπη τους την απάτη του δημοψηφίσματος.

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης αναφέρθηκε στο περσινό δημοψήφισμα λέγοντας πως η κυβέρνηση είναι περήφανη που ζήτησε από τον λαό να παρέμβει στην κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης και ότι το όχι «παραμένει με την έννοια ότι ο λαός θα καλείται να παρέμβει όποτε κρίνεται αναγκαίο».

«Το δημοψήφισμα θα είναι η τελευταία καταφυγή της δημοκρατίας. Αν οι ελίτ της Ευρώπης επιχειρήσουν να αντικαταστήσουν τη λαϊκή θέληση, τότε τα αδιέξοδα θα είναι μεγάλα», απάντησε στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος νωρίτερα είχε πει:

«Στην Ελλάδα αντί να έχουμε παραίτηση όπως έγινε στην Βρετανία είχαμε κυβίστηση…, νέο πρόγραμμα με υπερβολικούς φόρους, αλλά και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας », ενώ  έκανε λόγο για ιστορική ήττα της Ελλάδας.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top