Πολιτική

Κοτζιάς: Αυτά είναι τα έγγραφα για τις μεταφράσεις που ζητήθηκαν

kotzias.jpg

Το έγγραφο που αποδεικνύει ότι η μετάφραση των σελίδων για την υπόθεση της SIEMENS πραγματοποιήθηκε εγκαίρως, παρουσίασε ο υπ. Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Αν και η συνέντευξη θα προβληθεί ολόκληρη τις επόμενες μέρες, η ΕΡΤ προέβαλε το επίμαχο απόσπασμα μετά το σάλο που προκλήθηκε για την επ’ αόριστον αναβολή της δίκης της SIEMENS λόγω «καθυστέρησης μετάφρασης του βουλεύματος». Ακολούθησε κόντρα μεταξύ υπουργείου Εξωτερικών και Δικαιοσύνης, με το υπουργείο να κάνει λόγο για «ψευδείς και ανυπόστατες πληροφορίες».

Ο κ.  Κοτζιάς παρουσίασε στην ΕΡΤ έγγραφο, που σύμφωνα με τον ίδιο επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του υπουργείου πως η μετάφραση είχε ολοκληρωθεί εγκαίρως.

«Αυτά τα 1.087 φύλλα μεταφράστηκαν σε 1.580 σελίδες γιατί δεν υπάρχει ακριβής αντιστοιχία σελίδων. Τους είχαμε προσδιορίσει ότι η μετάφραση θα τελειώσει στα τέλη του Ιουνίου 2016 και μετά από εντατικοποίηση των εργασιών που επέβλεψε ο αρμόδιος υπουργός κ. Αμανατίδης τους τα στείλαμε αυτά πίσω στις 13 Μαΐου του 2016», δήλωσε ο υπουργός.

«Στο έγγραφο αυτό βλέπετε ότι σημειώνουμε πως “με την αποστολή αυτήν ολοκληρώνεται η διαδικασία μετάφρασης για το πακέτο των συνολικά 1.087 φύλλων που είχατε αποστείλει”», σημειώνεται στο έγγραφο που διάβασε ο υπουργός.

Δείτε το βίντεο…

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top