Πολιτική

Κουίκ: Να μην μας πιάνει στο στόμα της η Γεννηματά

448EF6414809830CB9473749A75178BE.jpg

«Δεν δεχόμαστε να πιάνει τους ΑΝΕΛ στο στόμα της η εκπρόσωπος ενός κόμματος που είναι συνυφασμένο με πανευρωπαϊκά ρεκόρ διαφθοράς και με υψηλόβαθμα στελέχη του που είτε να είναι στη φυλακή, είτε βρίσκονται στο σκαμνί του κατηγορούμενου», δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

«Θα συμβούλευα την κ. Γεννηματά, ανεξάρτητα εάν τελεί υπό την ασφυκτική ομηρία του Ευάγγελου Βενιζέλου, να είναι πολύ προσεκτική στους χαρακτηρισμούς της και πόσο μάλλον τους ακραίους, εναντίον των Ανεξάρτητων Ελλήνων», ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής χθες, η κα Φώφη Γεννηματά είχε χαρακτηρίσει τους ΑΝΕΛ «ακροδεξιά απόφυση».

«Δεν δεχόμαστε να πιάνει τους ΑΝΕΛ στο στόμα της η εκπρόσωπος ενός κόμματος που είναι συνυφασμένο με πανευρωπαϊκά ρεκόρ διαφθοράς και με υψηλόβαθμα στελέχη του που είτε να είναι στη φυλακή, είτε βρίσκονται στο σκαμνί του κατηγορούμενου», προσέθεσε.

«Φαντάζομαι», συνέχισε ο κ. Κουίκ, «ότι δεν ξεχνά την έκρηξη του Ανδρέα Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο για το “δωράκι” του μισού εκατομμυρίου που ενθυλάκωσε ο τότε πρόεδρος της ΔΕΗ, τα pampers Κοσκωτά, τις μίζες των εξοπλιστικών, τα γερμένα υποβρύχια, τα ταμεία της Siemens, το πάρτι των εκατομμυρίων των αγροτοσυνεταιριστών του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ’80, και ούτε θυμάμαι πόσες ακόμα περιπτώσεις που είναι και καταγεγραμμένα στα δημοσιογραφικά αρχεία».

«Την προσωπική εντιμότητα της ίδιας της κ. Γεννηματά, δεν θέλω να την αμφισβητώ, διαφυλάττοντας το βαρύ όνομα που έχει, ως απόγονος ενός ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ που διακρίθηκε για την ηθική του. Αλλά πάει πολύ να εξαπολύει επιθέσεις εναντίον ενός πατριωτικού Κινήματος, με στελέχη που προέρχονται κυρίως από την Καραμανλική πτέρυγα της πολιτικής, αλλά και από το παλιό καθαρό πατριωτικό ΠΑΣΟΚ», τόνισε καταλήγοντας ο κ Κουίκ και προσέθεσε: «Χωρίς να θέλω να ανακατεύομαι στα εσωκομματικά της, ας κοιτάξει τι θα περισώσει από το απόκομμα που κατάντησε το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα».

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top