Πολιτική

Κουρουμπλής: Προτεραιότητα στις προσλήψεις θα έχουν φέτος οι 13 μικροί νησιωτικοί δήμοι

kouroublis-735x459.jpg

Απόλυτη προτεραιότητα στις φετινές προσλήψεις προσωπικού στους ΟΤΑ θα έχουν οι 13 μικροί νησιωτικοί δήμοι της χώρας, δεσμεύθηκε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά τη συνάντηση που είχε με τους δημάρχους επτά εξ αυτών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η δέσμευση του υπουργού προκάλεσε «την απόλυτη και διάχυτη ικανοποίηση των παρευρισκομένων δημάρχων», καθώς οι μικροί δήμοι αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα υποστελέχωσης. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ανακοίνωσε επίσης, ότι το υπουργείο έχει ήδη, δρομολογήσει πρόγραμμα κάλυψης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην συνάντηση, οι δήμαρχοι έθιξαν και το ζήτημα της δυσκολίας των εν λόγω δήμων να διεκδικήσουν ευρωπαϊκά κονδύλια, ενώ ο υπουργός έδωσε έμφαση στην ανάγκη να υποστηριχθούν οι συγκεκριμένοι δήμοι κατά τη διαδικασία προγραμματισμού ωρίμανσης και ένταξης έργων δικής τους προτεραιότητάς, στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Η διαδικασία αυτή θα υποστηριχτεί μέσα από τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Ανακοινώθηκε επίσης, η σύνταξη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος υποστήριξης των εν λόγων δήμων, το οποίο θα επεξεργαστεί το υπουργείο Εσωτερικών με την συνδρομή της ΕΕΤΑΑ και θα οδηγεί σε συγκεκριμένες δράσεις και ρυθμίσεις.

Στην σύσκεψη, παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Γαύδου Ευαγγελία Καλλίνικου, Αγίου Ευστρατίου Μαρία Κάκαλη, Χάλκης Μιχάλης Πατρός, Τήλου Μαρία Καμμά, Λειψών Φώτης Μάγγος, Οινουσσών Στέφανος Βογιατζής, Αγαθονησίου Ευάγγελος Κόπορος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Θεόδωρος Γκοτσόπουλος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top