Πολιτική

Κρεμαστινός: Η απλή αναλογική χρειάζεται ανθρώπους που βάζουν πάνω από όλα την Ελλάδα

550_334_359876.jpg

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός τάχθηκε κατά της απλής αναλογικής λέγοντας ότι, σήμερα, πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει ανάλογο εκλογικό σύστημα γιατί, όπως είπε, για να εφαρμοστεί χρειάζεται πολιτικούς που θα μπορούν να συμφωνήσουν.

«Το 1952 ο Πλαστήρας που ήταν τότε πρωθυπουργός κατήργησε την απλή αναλογική και έτσι εξελέγη πρωθυπουργός ο Παπάγος. Και αυτό γιατί η απλή αναλογική χρειάζεται ανθρώπους που βάζουν πάνω από όλα την Ελλάδα. Συζητάμε λοιπόν πράγματα που έχουν λυθεί στο παρελθόν», δήλωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9FM, του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
 
Ο ίδιος προσέθεσε ότι η απάντηση στο ερώτημα να εφαρμοστεί η απλή αναλογική είναι ΝΑΙ με την προυπόθεση να μπορούν αν συμφωνήσουν οι πολιτικοί για την πατρίδα κάτι το οποίο -κατά την εκτίμησή του- δεν είναι εφικτό.

Ερωτηθείς γιατί το ΠΑΣΟΚ υποστήριζε την απλή αναλογική και τώρα λέει ΟΧΙ απήντησε ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για απλή αναλογική έγινε τότε που η χώρα έμπαινε στα Μνημόνια.

«Τώρα που η χώρα έχει παραδοθεί για 100 χρόνια όλα έχουν “λυθεί” αρνητικά.Τι θα κάνει μία κυβέρνηση απλής αναλογικής; Θα καταργήσει αυτά που έχουν ψηφιστεί;» αναρωτήθηκε ο πρώην υπουργός.

Επιπλέον υποστήριξε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να κάνει αλλάξει τον εκλογικό νόμο τον Σεπτέμβριο και να πάει με απλή αναλογική και όχι να κάνει χρήση του μπόνους των 50 εδρών για δεύτερη φορά.

Ως εκ τούτου, είπε, το κόμμα του, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, δεν ψηφίζει την πρόταση της κυβέρνησης γιατί εκτιμά ότι έχει σκοπιμότητα.

Τέλος ερωτηθείς για την διαφοροποίηση του κυρίου Θεοχαρόπουλου δήλωσε ότι δεν υπάρχει πολιτικό πρόβλημα και καμμία ρωγμή από την απόφαση του κυρίου Θεοχαρόπουλου να διαφοροποιηθεί και αυτό γιατί το ΠΑΣΟΚ έγινε Δημοκρατική Συμπαράταξη για να προσελκύσει και άλλα κόμματα και όχι μόνο τη ΔΗΜΑΡ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top