Πολιτική

Κυβέρνηση για εκλογικό νόμο: Προχωράμε κανονικά, δε μετράμε κουκιά

80CF7A7A7F92B2DB7144FCDD6E297601.jpg

Κατά τη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα συζητήθηκε και το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Από την κυβέρνηση λένε πως το θέμα «πάει σύμφωνα με τον προγραμματισμό, και είναι στη διαδικασία μελέτης των φακέλων».

«Προχωράμε κανονικά, δε μετράμε κουκιά» υποστήριζαν κυβερνητικές πηγές για τον προτεινόμενο από την κυβέρνηση εκλογικό νόμο μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στη Βουλή. Η κυβέρνηση φαίνεται να συγκεντρώνει μέχρι στιγμής 197 από τις απαιτούμενες 200 ψήφους προκειμένου ο νέος εκλογικός νόμος να ισχύσει από τις αμέσως επόμενες εκλογές. 

«Προχωράμε με βάση την πρότασή μας» τόνιζαν οι κυβερνητικές πηγές, κατηγορώντας ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης που διαφωνούν ότι «καταφεύγουν σε τακτικισμούς και δρουν με βάση το κομματικό συμφέρον». «Στη νέα φάση το πολιτικό σύστημα που χρειάζεται συναινέσεις και συνεργασίες» υποστήριζαν. Για το θέμα του εκλογικού νόμου ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε νωρίτερα με τον ανεξάρτητο βουλευτή Αχαΐας Νίκο Νικολόπουλο.

Σε ό,τι αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση οι κυβερνητικές πηγές δήλωναν ότι «η επιτροπή Κατρουγκαλου εργάζεται πάνω σε αυτό…» Στη σύσκεψη εξετάστηκαν όλα τα θέματα που ανακύπτουν, και σύμφωνα με πληροφορίες κυριάρχησε το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τον πρωθυπουργό να κλίνει υπέρ της άμεσης εκλογής από το λαό, κάτι στο οποίο αντιδρούν όμως οι «53».

Για την κοινωνική πολιτική οι κυβερνητικοί κύκλοι σχολίαζαν ότι θα συγκληθεί άμεσα ειδική σύσκεψη για τα μέτρα, καθώς στο Μαξίμου το θεωρούν προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε συναρμόδιο υπουργείο εξετάζουν τι μπορούν να προτείνουν για να καταλήξουν σε συγκεκριμένες προτάσεις.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν επίσης οι επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Τα επόμενα νομοσχέδιο που θα έρθουν στη Βουλή αφορούν τους υδρογονάνθρακες, τις δημόσιες συμβάσεις, τη λεγόμενη κοινωνική οικονομία, τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο και το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Σημειώνεται ότι κατά τη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα συζητήθηκε και το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Από την κυβέρνηση λένε πως το θέμα «πάει σύμφωνα με τον προγραμματισμό, και είναι στη διαδικασία μελέτης των φακέλων».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top