Ελλάδα

Κύκλωμα για παράνομο στοίχημα θησαύριζε στην Πιερία

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Ένας 50χρονος ήταν ο «εγκέφαλος» κυκλώματος διαδικτυακού τζόγου με παράνομους στοιχηματισμούς μέσω ιστοσελίδας που είχε έδρα την Πιερία και δρούσε από τον Οκτώβριο του 2015, μέσω μιας μη αδειοδοτημένης εταιρείας στην οποία οι παίκτες αποκτούσαν κωδικούς πρόσβασης έναντι αμοιβής.

Οι συνεργοί του αρχηγού, ένας 28χρονος και ένας 29χρονος, αναλάμβαναν να  εισπράττουν το αντίτιμο για την αγορά username και password με τα οποία οι παίκτες «φόρτωναν» τους λογαριασμούς τους με αντίστοιχες μονάδες. Τα χρήματα τα παρέδιδαν στον 50χρονο αρχηγό, ο οποίος τους έδινε το μερίδιο που τους αναλογούσε από τα κέρδη.  

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν αρχικά στην Κατερίνη έναν 40χρονο παίκτη που είχε παραλάβει κωδικό πρόσβασης από τον 28χρονο και, την τελευταία εβδομάδα, είχε στοιχηματίσει 6.000 ευρώ! Αμέσως μετά, συνέλαβαν τους δυο νεαρούς που είχαν παραχωρήσει συνολικά 124 κωδικούς πρόσβασης σε 49 παίκτες και εκείνοι είχαν ποντάρει ποσά ύψους 179.362 ευρώ σε αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις και άλλων αθλημάτων! Και οι τρεις οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Στο πλαίσιο της έρευνας ταυτοποιήθηκαν ο 50χρονος αρχηγός της συμμορίας και 49 παίκτες ηλικίας 18 ως 62 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση σε βαθμό κακουργήματος και για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων σε βαθμό πλημμελήματος. Κατά τις έρευνες στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν υπολογιστές, ένας ψηφιακός δίσκος, κινητά, ατζέντες και τετράδια με χειρόγραφες σημειώσεις και βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων που εξετάζονται για να εξακριβωθεί το εύρος της δράσης του κυκλώματος και να ταυτοποιηθούν και άλλε μέλη του. 

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top