Ελλάδα

Κύπρος: Γιος πρώην βουλευτή έκανε γαμήλια δεξίωση στο αρχαίο θέατρο του Κουρίου

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Μιμητές στην Κύπρο βρήκε το του ζεύγος Πατίτσα – Χρουσαλά, που είχε κάνει γαμήλια δεξίωση στο θωρηκτό «Αβέρωφ».

Ο υιός πρώην βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος της Κύπρου, παντρεύτηκε την καλή του και η δεξίωση δόθηκε στο αρχαίο θέατρο του Κουρίου.

Το κοκτέιλ πάρτι, όπως γράφει η εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου στήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο. Οι προσκεκλημένοι, μάλιστα, έπρεπε να τηρούν συγκεκριμένο ενδυματολογικό κώδικα (να φορούν λευκά ρούχα). Η γαμήλια δεξίωση, στην οποία είχε προσκληθεί η πολιτική ελίτ της Λευκωσίας και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, ενώ την επομένη ακολούθησε η τέλεση του μυστηρίου του γάμου στην εκκλησία.

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων της Κύπρου δεν επιτρέπει την τέλεση γαμήλιων δεξιώσεων εντός αρχαιολογικών χώρων, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση παραχωρήθηκε άδεια, καθώς η όλη εκδήλωση παρουσιάστηκε ως «πολιτιστική». Η τέως βουλευτής Μαρία Κυριακού αξιοποίησε το παραθυράκι που επιτρέπει την παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων σε φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες για τη διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτιστικού χαρακτήρα και με την πρόφαση του κονσέρτου, διοργάνωσε μια υπό κάλυψη ονειρεμένη γαμήλια δεξίωση, που σίγουρα άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους δεκάδες προσκεκλημένους του ζεύγους.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Αρχαιοτήτων Γιώργος Φιλοθέου, δήλωσε ότι η τέως βουλευτής απευθύνθηκε στα κεντρικά γραφεία του τμήματος και ζήτησε άδεια χρήσης του χώρου για τη διοργάνωση κονσέρτου κλασικής μουσικής για 500 άτομα, το οποίο θα συνοδευόταν από δεξίωση με ποτό. Όπως διευκρίνισε ο κ. Φιλοθέου, η πρώην βουλευτής ενημέρωσε το Τμήμα Αρχαιοτήτων ότι η εκδήλωση εντασσόταν στο πλαίσιο του γάμου του παιδιού της, ωστόσο παραχώρησε την άδεια καθώς δεν θεωρήθηκε ως γαμήλια δεξίωση. Μετά τις διαστάσεις και τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα, το Τμήμα Αρχαιοτήτων δηλώνει ότι θα είναι πιο αυστηρό στην παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων.

Μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε, η Μαρία Κυριακού έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν επρόκειτο για δεξίωση αλλά για μια ξενάγηση και μια συναυλία όπερας που δόθηκε στον χώρο, με την άδεια του Τμήματος Αρχαιοτήτων, για 200 περίπου άτομα, τα πλείστα από τα οποία ήταν επισκέπτες από το εξωτερικό με την ευκαιρία του γάμου. Η πρόσκληση, μάλιστα, δεν ανέφερε οτιδήποτε για τον γάμο (δεν θα μπορούσε άλλωστε), ούτε καν για τους διοργανωτές, και μόνο μια μικρή κάρτα που τη συνόδευε ανέφερε πως οικοδεσπότες ήταν η Μαρία Κυριακού και ο σύζυγός της.
 

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top