Ελλάδα

Κύπρος: Σήμερα τα μνημόσυνα των δεκατριών θυμάτων του Μαρί

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Σαββατοκύριακο μνημόσυνων στην Κύπρο. Το Σάββατο τελέστηκε  το μνημόσυνο του Στρατηγού Ευάγγελου Φλωράκη και των τεσσάρων αξιωματικών που είχαν σκοτωθεί από πτώση του ελικοπτέρου που επέβαιναν, στις 11 Ιουλίου του 2013. Μαζί με τον στρατηγό Φλωράκη είχαν σκοτωθεί ο Αντιπτέραρχος Στυλιανός Δεμέναγας, ο Πλωτάρχης Νικόλας Γεωργίου, ο Επισμηναγός Πάρης Αθανασιάδης και ο Σμηναγός Μιχάλης Σιακαλλής. 

Σήμερα τελούνται τα μνημόσυνα όσων έπεσαν υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία κατά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 και των αξιωματικών, πυροσβεστών και ναυτών που σκοτώθηκαν στην έκρηξη στη Ναυτική Βάση στο Μαρί το 2011. Τελούνται επίσης τα μνημόσυνα των καταδρομέων που σκοτώθηκαν συμμετέχοντας στο πραξικόπημα εναντίον του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Σε όλα τα  μνημόσυνα την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν Υπουργοί και άλλοι αξιωματούχοι του κράτους. Στο μνημόσυνο των διδύμων αδελφών Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου, που σκοτώθηκαν στο Μαρί το 2011 μετά από επιθυμία της οικογένειας, η Κυβέρνηση και η πολιτεία δεν θα εκπροσωπηθούν.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top