Ελλάδα

ΛΑΕ: Ο Ξανθός έλεγε τον Μοσχοβάκη «φασίστα» και «επικίνδυνο» και τώρα τον διορίζει

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Κατά την τριετία 2010 – 2012 ο γιατρός και συνδικαλιστής τότε κ. Ανδρέας Ξανθός αντιμετώπιζε τουλάχιστον ως «ορκισμένο εχθρό» του τον καθηγητή- ηλεκτρολόγο μηχανικό κ. Γιώργο Μοσχοβάκη. Ο κ. Ξανθός, μικροβιολόγος του γενικού νοσοκομείου Ρεθύμνου και μέλος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ρεθύμνου πρωτοστατούσε σε όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και βρισκόταν απέναντι στον συντοπίτη του, τότε διοικητή του νοσοκομείου κ. Μοσχοβάκη ζητώντας την απομάκρυνσή του.
 
Τέσσερα χρόνια αργότερα οι πολιτικές αντιπαλότητες και οι μύδροι που αντάλλασαν εκατέρωθεν σβήστηκαν κάτω από τη φαρδιά υπογραφή που έβαλε ο υπουργός κ. Ανδρέας Ξανθός για τον διορισμό του άλλοτε «φασίστα» και του «επικίνδυνου για την δημόσια υγεία» κ. Μοσχοβάκη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο στη θέση του αναπληρωτή διοικητή.
 
Η τοποθέτηση του κ. Μοσχοβάκη στη διοίκηση του ΕΣΥ ανακοινώθηκε χθες, Δευτέρα, από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ο διορισμός του στη συγκεκριμένη θέση εξέπληξε αρχικά διότι ο συγκεκριμένος ανήκε επί σειρά ετών στο ΠΑΣΟΚ (επί της κυβέρνησης Παπανδρέου είχε τοποθετηθεί στο ΕΣΥ), σε αντίθεση με την πλειοψηφία των διοικητών που προέρχονται από την κομματική δεξαμενή των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε από τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν για τις διοικήσεις του ΕΣΥ δεν ήταν ο μόνος ΠΑΣΟΚος τις ικανότητες και τις δεξιότητες του οποίου είχαν εντοπίσει οι επικεφαλής του υπουργείου Υγείας – πχ ο κ. Πέτρος Τομαρας, που είχε διατελέσει και διοικητής ΥΠΕ επί ΠΑΣΟΚ διορίστηκε στο νοσοκομείο Τρίπολης.
 
Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΛΑΕ η επιλογή του κ. Μοσχοβάκη από τον κ. Ξανθό ξεπερνά κάθε φαντασία.
 
«Στην περίπτωση της επιλογής, που δημοσιοποιήθηκε για τη θέση του υποδιοικητή στο ΠΑΓΝΗ – Βενιζέλειο με ευθύνη το Βενιζέλειο, η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας  ξεπέρασε κάθε φαντασία. Ο σημερινός υπουργός υγείας επέλεξε ως διοικητή ένα πρόσωπο που μόλις πριν από 4 χρόνια ο κ. Ξανθός τον κατηγορούσε (μαζί με τους συναδέλφους του)  ως «εκφραστή του νέου φασισμού»,  ως «επικίνδυνο για την δημόσια υγεία» και ζητούσε την παραίτηση του από τη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου που κατείχε το 2012» γράφουν σε ανάρτησή τους στη σελίδα τους ygeionomikoi.gr.
 
Παραθέτουν, μάλιστα, σχετικό δημοσίευμα αλλά και βίντεο από το Φεβρουάριο του 2012, που αποδεικνύουν την κινούμενη σε ακραίες καταστάσεις «σχέση» των δύο ανδρών. «Γιατροί και νοσηλευτές εισέβαλαν στο γραφείο του Διοικητή, ζητώντας την παραίτησή του, χαρακτηρίζοντάς τον ανεπιθύμητο, ενώ εκτοξεύτηκαν και αβγά εναντίον του. Ακόμη, με ένα ψαλίδι του έκοψαν τα καλώδια του υπολογιστή» έγραφαν τα τοπικά μέσα για τις κινητοποιήσεις στις 7/2/2012. «Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή κ. Μοσχοβάκη για τον τρόπο κατάρτισης του προγράμματος εφημεριών, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου πραγματοποίησαν συνέλευση από την οποία εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο ασκούν δριμεία κριτική στο πρόσωπο του διοικητή και ζητούν την παραίτηση του» κατέγραφαν τα τοπικά μέσα.

 

«Έχει γραφεί αρκετές φορές ότι ένα μεγάλο ποσοστό των διοικητών που τοποθετεί η σημερινή κυβέρνηση στα Νοσοκομεία αποτελούν άτομα που είχαν επιλεγεί και χρησιμοποιηθεί ως διοικητές Νοσοκομείων και ΥΠΕ και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η «αλλαγή του καθεστώτος»  που βροντοφωνάζει ο Π. Πολάκης φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο αλλαγή…»
σχολιάζουν οι συνδικαλιστές της υγείας που πρόσκεινται στο ΛΑΕ.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top