Πολιτική

Λεβέντης: Να φύγουμε από το ανάθεμα των μονοκομματικών κυβερνήσεων

550_334_496799.jpg

«Να φύγουμε από το ανάθεμα των αυτοδύναμων μονοκομματικών κυβερνήσεων και να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας» ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον εκλογικό νόμο.

«Αυτό το νομοσχέδιο δεν αφορά στους επόμενους λίγους μήνες, αφορά στο μέλλον της χώρας» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επισημαίνοντας ότι αυτή τη φορά πρέπει να λειτουργήσει η συνείδηση του βουλευτή.

Ο κ. Λεβέντης εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι θέλει το “δώρο” του μπόνους ενώ απέρριψε τις αιτιάσεις περί κινδύνου ακυβερνησίας με την απλή αναλογική λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα έχουμε ακυβερνησία, απλά δεν θα έχουμε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας».

«Δεν χρειάζεται την Κυριακή να κάνουμε εκλογές και τη Δευτέρα να έχουμε κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Λεβέντης.

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ είπε ότι είχε την απλή αναλογική στην ιδρυτική του διακήρυξη και τώρα προβάλλει δευτερεύοντα πράγματα για να μην ψηφίσει τον εκλογικό νόμο. «Το πρωτεύον είναι το μηδέν μπόνους, να μην υπάρχουν δώρα» τόνισε ο κ. Λεβέντης.

Επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ «θα τιμωρηθεί από τον ελληνικό λαό» λέγοντας απευθυνόμενος προς την Φώφη Γεννηματά ότι «τη νύχτα που θα χαίρεται η ΝΔ εσείς ίσως δεν θα είστε στην αίθουσα».

Δείτε το βίντεο:

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top