Ελλάδα

Λεηλασίες στα βαγόνια εν μέσω απεργιών στα τρένα

treno.jpg

Τα κενά στη φύλαξη του εμπορευματικού σταθμού του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη έφεραν στην επιφάνεια οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των σιδηροδρομικών.

Οι διαμεταφορείς της Βορείου Ελλάδας, όπως γράφει σήμερα η «Καθημερινή», βλέπουν τα εμπορεύματά τους, τα οποία αδυνατούν να μεταφέρουν, να λεηλατούνται καθημερινά.

Από τις 29 Ιουνίου, οπότε και άρχισαν οι κινητοποιήσεις, το μεγαλύτερο μέρος των εμπορευμάτων που επρόκειτο να μεταφερθεί με συρμούς του ΟΣΕ παραμένει αποθηκευμένο στον κεντρικό σταθμό διαλογής του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη.

Ο σταθμός βρίσκεται κοντά σε προσφυγικό καταυλισμό. «Μέχρι σήμερα έχουν ανοιχτεί 72 κιβώτια», καταγγέλλει ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρίας και εξηγεί πως στην πλειονότητά τους τα κλοπιμαία είναι είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας και τρόφιμα.

«Κλέβουν κυρίως σαμπουάν, σαπούνια, τρόφιμα, όπως είναι πατατάκια κλπ, ζάχαρη, τσάγια και χαρτιά υγείας. Μόνο από τα δικά μου κιβώτια έχουν πάρει 888 σαμπουάν», δηλώνει.

Ο κεντρικός σταθμός διαλογής του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη είναι μεγάλης έκτασης και φυλάσσεται μόνο από δύο υπαλλήλους εταιρίας σεκιούριτι, που δεν μπορούν να ελέγξουν το σύνολο του σταθμού.

Εκπρόσωποι διαμεταφορέων απευθύνθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η οποία τους παρέπεμψε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Β. Ελλάδας, η οποία θα απευθυνθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σχετικό έγγραφο έχει αποσταλεί και στο υπουργείο Υποδομών, το οποίο θα απευθυνθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top