Πολιτική

Λυκούδης: Κίνηση σκοπιμότητας από την κυβέρνηση η αλλαγή του εκλογικού νόμου

550_334_377886.jpg

«Πολιτική κίνηση σκοπιμότητας της κυβέρνησης για να εμποδίσει τον βασικό της αντίπαλο να πάρει την εξουσία» χαρακτήρισε την κατάθεση του νομοσχεδίου για αλλαγή του εκλογικού νόμου τη συγκεριμένη χρονική στιγμή, ο Σπύρος Λυκούδης.

Ο εκλεγείς βουλευτής με το Ποτάμι, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για την απλή αναλογική.

«Τον εκλογικό νόμο που φέρνει η κυβέρνηση, που εισηγείται, όπως τον εισηγείται, δεν θα τον ψηφίσω» είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής χαρακτηρίζοντας, ωστόσο, «ενδιαφέρουσα πολιτική πρωτοβουλία» τη συζήτηση για αλλαγή του συστήματος ενισχυμένης αναλογικής και υπενθυμίζοντας ότι στην πολιτική του διαδρομή υποστήριξε «με επιμονή και με πάθος» της υπόθεση της απλής αναλογικής.

«Μακάρι να ήταν η ελληνική κοινωνία και η ελληνική πολιτική ζωή εθισμένη σε ευρείες συνεργασίες και πολυκομματικές κυβερνήσεις» τόνισε ο κ. Λυκούδης και υπογράμμισε πως αν ο νέος εκλογικός νόμος δεν είναι προσαρμοσμένος στα σημερινά πολιτικά δεδομένα, η χώρα θα εισέλθει σε περίοδο ακυβερνησίας, καθώς –όπως είπε- θα πρέπει να συνεργαστούν τέσσερα ή και πέντε κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

«Επομένως, όλα πρέπει να τα βλέπει ο νομοθέτης και οι πολιτικές πρωτοβουλίες θα πρέπει να εντάσσουν στη σκέψη τους και αυτό» είπε ο βουλευτής του Ποταμιού.

Χαρακτήρισε «καλπονοθευτικό» το μπόνους των 50 εδρών, παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι στις σημερινές πολιτικές συγκυρίες έχουν δίκιο όσοι θέτουν ζήτημα ακυβερνησίας της χώρας σε περίπτωση που καταργηθεί, και τόνισε ότι η θέση του, αλλά και του πολιτικού χώρου στον οποίο είναι βουλευτής, είναι να μειωθούν οι 50 έδρες για το πρώτο κόμμα.

«Μπροστά στην ανάγκη για σταθερότητα πρέπει να τα δούμε όλα και με ένα ρεαλισμό» είπε ο ίδιος, ενώ στο ερώτημα αν χάνεται μια ιστορική ευκαιρία σε περίπτωση που καταψηφιστεί το νομοσχέδιο για την απλή αναλογική, κατέληξε λέγοντας:
 
«Ιστορική ευκαιρία, αν δεν συνοδεύεται από απολύτως ρεαλιστική αντιμετώπιση της επόμενης μέρας, παύει να είναι ιστορική ευκαιρία».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top