Διεθνή

Μαρί Λε Πεν: Αν ήμουν Aμερικανίδα θα ψήφιζα τον Τραμπ

44E9B0B6A27E3AA2E85CD0E6CA7AA788.jpg

Σε συνέντευξή της σε γαλλικό περιοδικό η Λε Πεν επανέλαβε μεταξύ άλλων και την επιθυμία της να διεξαχθεί και στη Γαλλία αντίστοιχο δημοψήφισμα για την ΕΕ.

«Αν ήμουν Αμερικανίδα θα ψήφιζα τον Τραμπ» δήλωσε σε συνέντευξή της η Μαρί Λε Πεν, η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας.

«Στην πραγματικότητα δεν θα ψήφιζα κανέναν αλλά ανάμεσα στην Χίλαρι και το Τραμπ είναι σαφές ότι θα επέλεγα τον Ντόναλντ Τραμπ» δήλωσε η Λε Πεν στο γαλλικό περιοδικό Valeurs Actuelles.

«Αυτό που κάνει τον Τραμπ πιο θελκτικό στους Αμερικανούς είναι ότι αυτός είναι ένας άνθρωπος ελεύθερος από τη Wall Street, από τις αγορές και από τα χρηματοπιστωτικά λόμπι τα οποία προέρχονται ακόμα και από το δικό του κόμμα».

Το αντι-μεταναστευτικό, αντι-ευρωπαϊκό Εθνικό Μέτωπο ήταν το μόνο μεγάλο γαλλικό πολιτικό κόμμα που κάλεσε τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ του Brexit, με την ελπίδα αυτό να μπορέσει να ενδυναμώσει τον ευρωσκεπτικισμό.

Η Λε Πεν τέλος στη συνέντευξή της επανέλαβε την επιθυμία της να διεξαχθεί και στη Γαλλία ένα δημοψήφισμα για το αν οι Γάλλοι επιθυμούν να είναι εντός ή εκτός ΕΕ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top