Ελλάδα

Μεγάλη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, κλειστή η Σταδίου

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Μεγάλη συγκέντρωση είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου από συνταξιούχους, φοιτητές και εργαζόμενους στον επισιτισμό-τουρισμό που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Πιο συγκεκριμένα, η μια διοργανώνεται από το Συνδικάτο Επισιτισμού και Τουρισμού ξενοδοχείων Αττικής που έχει προκηρύξει στάση εργασίας σε  ξενοδοχεία της Αττικής με κυρίαρχα αιτήματα των εργαζομένων την μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους την κατάργηση όλων των αντεργατικών νομών που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Στο σημείο αυτό αξίζει να πούμε πως ανάμεσα τους βρίσκονται και οι 150 εργαζόμενοι του Αθενς Λίντρα που εδώ και αρκετές μέρες παραμένει κλειστό και αναμένεται να βγει σε πλειστηριασμό από τους ιδιοκτήτες.

poreia1.jpg

Η δεύτερη συγκέντρωση η οποία προγραμματίστηκε την ίδια ώρα είναι από συνταξιούχους του ΙΚΑ οι οποίοι διαμαρτύρονται  για τις μειώσεις στις συντάξεις τους καθώς όπως αναφέρουν στην τελευταία πληρωμή της σύνταξης του Ιουλίου βρήκαν με δεις από 30 έως 230 ευρώ λόγω της εφαρμογής του ν. 4387/2016 για την σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι το 2019.

Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις έχει και η ΜΑΣ, φοιτητική παράταξη η οποία συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και ζητά δωρεάν παιδεία για όλους και σε όλους τους τομείς και τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

poreia2.jpg

Να προσθέσουμε ό,τι στο υπουργείο Εργασίας βρίσκονται από την Παρασκευή και εργαζόμενοι των εργοστασίων ΒιοΜΕ και Ρομπέν (πρόκειται για τα εργοστάσια Θεσσαλονίκης και Βέροιας). Οι εργαζόμενοι  βρίσκονται από την Παρασκευή και μάλιστα έχουν στήσει  πέντε σκηνές στα πλαϊνά του υπουργείου. Ζητούν να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί των δυο εργοστασίων από τους ιδιοκτήτες και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου να παρέμβει ώστε να δεσμεύσει τους χώρους των δυο εργοστασίων υπέρ των εργαζομένων.

Σημειώνεται ό,τι μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των δυο εργοστασίων και έχουν δημιουργήσει αυτοδιαχειριζόμενους συνεταιρισμούς που πουλάνε  προϊόντα καθαρισμού. Η κίνηση των οχημάτων στην οδό Σταδίου διεξάγεται μέχρι αυτή την ώρα κανονικά.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top