Διεθνή

Μεγαλώνει ξανά η εμπιστοσύνη στα «μεγάλα» κόμματα της Γερμανίας

33AD6B48A81E5678FF31BAE9DB9617BD.jpg

Nέα δημοσκόπηση δείχνει μείωση της δύναμης της ΑfD

Αντίκτυπο στα δημοσκοπικά ποσοστά του κόμματος έχει ήδη η εσωτερική διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο ηγετικό δίδυμο της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) της Φράουκε Πέτρι και του επικεφαλής της AfD στην Βάδη-Βυρτεμβέργη Γιεργκ Μόιτεν, η οποία, με αφορμή τα αντισημιτικά σχόλια τοπικού βουλευτή, οδήγησε σε διάσπαση του κόμματος στο κρατίδιο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο «Forsa» για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL, τα ποσοστά της AfD κατρακυλούν στο χαμηλότερο σημείο για το τρέχον έτος, με 8%. «Η προσωπική διαμάχη στο εσωτερικό του κόμματος, το καθιστά λιγότερο ελκυστικό για τους ψηφοφόρους», εξηγεί ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Μάνφρεντ Γκιούλνερ.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) κερδίζει μια μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση και φθάνει στο 36%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες κερδίζουν δύο μονάδες και ανεβαίνουν στο 23%.

«Ακόμη περισσότεροι ψηφοφόροι γυρίζουν την πλάτη στην AfD και στρέφονται προς το SPD και την Ένωση», σχολιάζει ο κ. Γκιούλνερ και επισημαίνει ότι οι πολίτες εμπιστεύονται και πάλι περισσότερο τα «μεγάλα» κόμματα, ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα τα προβλήματα στην Γερμανία και στην Ευρώπη.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Πράσινοι χάνουν μία μονάδα και περιορίζονται στο 12%, όσο χάνει και η Αριστερά, η οποία πέφτει στο 9%, ενώ οι Φιλελεύθεροι παραμένουν στο 6% και οι αναποφάσιστοι μαζί με εκείνους που δηλώνουν ότι θα επιλέξουν την αποχή βρίσκονται στο 27%.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top