Οικονομία

Μειώθηκαν οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων

monte-dei-paschi-di-siena-bis.medium.jpg

Οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων μειώθηκαν σήμερα, καθώς η Ρώμη πλησιάζει σε μία συμφωνία για την προστασία των τραπεζών της που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε ότι είναι «απόλυτα εφικτή» μία συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα επιτρέψει την κρατική στήριξη των πιο αδύναμων τραπεζών της.

Η Ρώμη επιδιώκει να εγκρίνει διάταγμα, το οποίο θα προβλέπει κρατική εγγύηση για τις τράπεζες, ώστε να τις βοηθήσει να πουλήσουν «κόκκινα» δάνειά τους στις αρχές του Αυγούστου, δήλωσε στο Reuters πηγή με γνώση του θέματος, προσθέτοντας ότι το πρώτο χαρτοφυλάκιο (κόκκινων δανείων) είναι έτοιμο για πώληση.

«Εάν υπάρξει κάποιος τρόπος, με τον οποίο οι ιταλικές τράπεζες μπορούν να απαλλαγούν από τα κόκκινα δάνειά τους, αυτό θα ήταν πολύ θετικό για την οικονομία και, με τη σειρά του, θα επέτρεπε περαιτέρω μείωση στα spreads (τις διαφορές) των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων (από τις αντίστοιχες των γερμανικών ομολόγων)», δήλωσε υπεύθυνος για τη στρατηγική της Mizuho.

Οι αποδόσεις των 10ετών ιταλικών ομολόγων μειώθηκαν 2 μονάδες βάσης στο 1,12%, σύμφωνα με στοιχεία του Tradeweb, ενώ αρχικά κινήθηκαν ανοδικά. Η διαφορά τους με τις αποδόσεις των αντίστοιχων γερμανικών τίτλων μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν τριών εβδομάδων. Οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών αυξήθηκαν σχεδόν 4% σήμερα, με αιχμή την αύξηση κατά σχεδόν 7% της μετοχής της UniCredit, μετά την πώληση μεριδίου της διαδικτυακής τραπεζικής της μονάδας.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top