Διεθνή

Μέρκελ: Πιθανή η ανάπτυξη νατοϊκών αεροσκαφών επιτήρησης κατά του ΙΚ

6209E371AD08856845D323AD5A37D109.jpg

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριπτε για μεγάλο διάστημα την συμμετοχή της Συμμαχίας στον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ αγώνα κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, με το επιχείρημα ότι θα μπορούσε να δυσχεράνει την ειρηνευτική διαδικασία στην Συρία.

Τις εξελίξεις στα νότια σύνορα του ΝΑΤΟ, τον πόλεμο στην Συρία και την επέκταση του «Ισλαμικού Κράτους», ανέδειξε η καγκελάριος της Γερμανίας ‘Αγγελα Μέρκελ ως τη δεύτερη μεγαλύτερη πρόκληση για το ΝΑΤΟ, μετά το θέμα της Ρωσίας.

Μιλώντας την Πέμπτη στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Βαρσοβία, η Μέρκελ ανέφερε ως πιθανό τρόπο αντίδρασης την προγραμματισμένη ανάπτυξη των αεροσκαφών επιτήρησης Awacs.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριπτε για μεγάλο διάστημα την συμμετοχή της Συμμαχίας στον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ αγώνα κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, με το επιχείρημα ότι θα μπορούσε να δυσχεράνει την ειρηνευτική διαδικασία στην Συρία. Η καγκελάριος όμως εκφράστηκε διαφορετικά σήμερα, τονίζοντας παράλληλα πως αυτές οι προκλήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο στρατιωτικά.

«Αποφασιστικής σημασίας είναι και οι περαιτέρω προσπάθειες καταπολέμησης των αιτίων της προσφυγικής ροής, αλλά και δημιουργίας των συνθηκών που θα επαναφέρουν σε αυτή την περιοχή την ελπίδα και την προοπτική», δήλωσε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top