Πολιτική

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Ισραήλ πυλώνες σταθερότητας και Δημοκρατίας

C9331741FC0F13602951518C75F3A4E1.jpg

«Υπάρχουν ακόμα σημαντικά περιθώρια βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών σε ζητήματα οικονομικής συνεργασίας»

«Η Ελλάδα και το Ισραήλ είναι πυλώνες σταθερότητας και Δημοκρατίας σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη και δύσκολη περιοχή» επισήμανε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από τη συνάντησή του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ακόμη ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών σε ζητήματα οικονομικής συνεργασίας.

«Η εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και η συνεργασία με την Κύπρο, στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, τον κ. Νετανιάχου, είχαμε την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε το βάθος της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Είναι μια συνεργασία αμοιβαία ωφέλιμη και για τις δύο χώρες. Μια συνεργασία η οποία εκτείνεται σε πολλούς τομείς. Δεν περιορίζεται μόνο σε ζητήματα άμυνας και ασφάλειας, αλλά και σε ζητήματα ενεργειακής συνεργασίας» πρόσθεσε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top