Πολιτική

Μητσοτάκης: Ξέρετε ότι θα χάσετε και «μαγειρεύετε» τους κανόνες

550_334_524279.jpg

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τον νέο εκλογικό νόμο, αποδίδοντας πολίτικη σκοπιμότητα στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ έκανε και λόγο για «παιχνίδια με τους θεσμούς».

«Θέλουνε ακυβερνησία και παίζουν παιχνίδια με τους θεσμούς επειδή ξέρουν ότι όποτε κι αν γίνουν εκλογές θα ηττηθούν κατά κράτος, και προσπαθούν να διατηρήσουν την πρόσβαση στην εξουσία ακόμη και από θέση μειοψηφίας» είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι «θέλετε να μαγειρέψετε τον εκλογικό νόμο για να δυσκολέψετε τη ΝΔ να σχηματίσει κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν θα ισχύσει στις επόμενες εκλογές αλλά και ότι θα βρει απέναντι μια συμμαχία δημοκρατικών δυνάμεων που δεν θα οδηγήσει τη χώρα στην ακυβερνησία.

Συνεχίζοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι κάθε πολιτική πρωτοβουλία κρίνεται από την ουσία αλλά και τις σκοπιμότητες που κρύβει. Βλέπετε ότι οδηγείστε σε βαριά ήττα στις εκλογές και προσπαθείτε να εμποδίσετε τη ΝΔ, είπε κοιτώντας τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την απλή αναλογική οδηγεί τη χώρα σε ακυβερνησία και αναταραχή, σημειώνοντας ότι όσες φορές εφαρμόστηκε η απλή αναλογική στη χώρα μας η εμπειρία ήταν τραυματική.

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι η επιλογή του πρωθυπουργού να προτείνει την απλή αναλογική είναι ιδιοτελής.

«Απλή αναλογική σημαίνει ακυβερνησία, η ΝΔ ήταν υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής, θέλουμε ένα σύστημα που να εξασφαλίζει και την κυβερνησιμότητα. Πότε η ΝΔ δεν άλλαξε τον εκλογικό νόμο για να ικανοποιήσουν κομματικά οφέλη» σημείωσε.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Χρειαζόμαστε αλήθεια και εμπιστοσύνη, ηγεσία, σχέδιο και όραμα, για να αφήσουμε πίσω την κρίση και το μνημόνιο, πρέπει να αφήσουμε πίσω τις παθογένειες και να δώσουμε ελπίδα και προοπτική, η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός, είναι μέσο για να πετύχουμε τους στόχους».

Αναφορικά με το θέμα του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, σημείωσε ότι το μπόνους είναι σεβασμός στη βούληση των πολιτών για το ποιος θέλει να τους κυβερνήσει.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top