Διεθνή

Μια εντυπωσιακή βόλτα στα «Πορφυρά νησιά»

madeira8.jpg

Μια κουκίδα στον Ατλαντικό Ωκεανό που έχει όμως καταφέρει να αποτελέσει έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό για όσους θέλουν να κάνουν εξωτικές διακοπές στην Ευρώπη.

Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα νησιών με έντονη βλάστηση που ανήκει στην Πορτογαλία γνωστά αρχικά στους Ρωμαίους ως «Πορφυρά νησιά». Βρίσκεται δυτικά του Μαρόκου και βορειότερα από τα Κανάρια Νησιά και ξεχωρίζει για το φυσικό κάλλος του. Σε αυτό το σύμπλεγμα, το νησί Μαδέρα και το Πόρτο Σάντο είναι τα μόνα κατοικημένα νησιά. Το τροπικό δάσος της Μαδέρα έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και σε αυτό έχουν βρει καταφύγιο σπάνια είδη ενδημικών ζώων και πουλιών. Στο νότιο τμήμα ωστόσο διασώζεται ελάχιστο τμήμα του ιθαγενούς τροπικού δάσους βροχής του νησιού.

Πρωτεύουσα της αυτόνομης περιφέρειας είναι το Φουνσάλ, που βρίσκεται στη νότια ακτή του νησιού της Μαδέρα. Σε ένα φυσικά προστατευμένο καταφύγιο η πόλη αναπτύσσεται σαν ένα αμφιθέατρο με τη βάση του να είναι το λιμάνι της πόλης. Το πιο γνωστό σημείο της πόλης είναι ο καθεδρικός ναός, ο οποίος αποτελεί έναν αρχιτεκτονικό θησαυρό της Μαδέρα. Υπέροχες διαδρομές μέσα σε ψηλά καταπράσινα βουνά και μυρωδιές από τροπικά λουλούδια συνθέτουν μια εικόνα που γοητεύει τους επισκέπτες που συρρέουν στο νησί.

Στην ανατολική άκρη του νησιού σχηματίζεται ένα χαμηλό και στενό βραχώδες ακρωτήριο, στο οποίο εκτείνεται ένα τμήμα ασβεστολιθικής άμμου. Κάνοντας βόλτα στους περιφερειακούς δρόμους του νησιού έχει κανείς την ευκαιρία να απολαύσει μοναδικές εικόνες από το φυσικό τοπίο του. Ουσιαστικά το νησί της Μαδέρα βρίσκεται στην κορυφή ενός τεράστιου υποθαλάσσιου ηφαιστειακού κώνου ο οποίος έχει βάθος έξι χιλιομέτρων και οι διάφορες εντυπωσιακές σπηλιές έχουν σχηματιστεί από την ηφαιστειογενή δραστηριότητα.

Η οικονομία της Μαδέρα βασίζεται πολύ στον τουρισμό της καθώς αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό ο οποίος έχει πολλά περιθώρια ανάπτυξης. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να κάνουν διάφορες δραστηριότητες, από πεζοπορίες μέχρι μικρές οργανωμένες κρουαζιέρες σε παραλίες και scuba diving για υποθαλάσσιες εξερευνήσεις. Η περιοχή φημίζεται για το κρασί της και οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν άφθονα θαλασσινά εδέσματα και τροπικά φρούτα. Υπάρχουν φυσικά πολύ οργανωμένες ξενοδοχειακές μονάδες που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις.

Δείτε μερικές εικόνες από την τροπική Μαδέρα…

madeira1.jpg

madeira2.jpgmadeira3.jpgmadeira4.jpgmadeira5.jpgmadeira6.jpgmadeira7.jpgmadeira8.jpgmadeira9.jpg

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top