Οικονομία

Μοσκοβισί: Κακή η ιδέα του Όσμπορν να μειώσει τον εταιρικό φόρο

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Ως μια «κακή ιδέα» χαρακτήρισε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, το σχέδιο της Βρετανίας να μειώσει τον φόρο εταιριών κάτω από 15%, επισημαίνοντας πως αμφιβάλλει αν τελικά θα πραγματοποιηθεί.

Ο υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν, ανακοίνωσε την περικοπή του εταιρικού φόρου σε μια προσπάθεια να αμβλύνει το σοκ που έχει δημιουργηθεί μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Η μείωση του φόρου επιχειρήσεων κάτω από 15% δεν μου φαίνεται καλή πρωτοβουλία για να εμπλακεί κανείς μ’ αυτήν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί και συνέχισε:

«Θα ήταν μια σημαντική απώλεια εσόδων για το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών, σε μια εποχή που υπάρχει ήδη υψηλό έλλειμμα στη χώρα». Σχολίασε δε ότι θα ισοδυναμούσε με «φορολογικό ντάμπινγκ».

«Ναι λοιπόν, σε αυτό το σημείο, δεν μου φαίνεται πως το σχέδιο αυτό είναι το σωστό, και δεν νομίζω ότι ο Τζορτζ Όσμπορν θα πάει μπροστά με αυτό…  Ας είμαστε προσεκτικοί, αλλά ας μην είμαστε υπερβολικά ανήσυχοι» ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί.

Ο Τζορτζ Όσμπορν δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε θα αρχίσει η περικοπή. Σε προηγούμενες ομιλίες του είχε δηλώσει πως θα μειώσει τον εταιρικό φόρο κατά 17% ως το 2020.

Πηγή: Newmoney

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top