Διεθνή

Μπαγκλαντές: Σε αναζήτηση έξι συνεργών των επιτιθέμενων που σκόρπισαν τον θάνατο

1998AF33E78B3C628BD70ED958C34096.jpg

Μετά την έρευνα στις οικογένειες των επιτιθέμενων η αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι επιθέσεις καθοδηγήθηκαν από ακραίους ισλαμιστές που έχουν σχέση με το Ισλαμικό Κράτος.

Η αστυνομία του Μπαγκλαντές κυνηγά έξι μέλη μιας εγχώριας ομάδας ισλαμιστών που πιστεύεται ότι βοήθησαν τους ενόπλους της επίθεσης στο εστιατόριο της Ντάκα, όπου 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Την ίδια ώρα οι υπάλληλοι άρχισαν να ανακρίνουν τις οικογένειες των επιτιθέμενων με σκοπό να εντοπίσουν το κίνητρο αυτό το οποίο μετέτρεψε τους επιτιθέμενους σε δολοφόνους.

Η πλειοψηφία των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση στο εστιατόριο, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, ήταν αλλοδαποί, από την Ιταλία, την Ιαπωνία, την Ινδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρόκειται για μια από τις πλέον θανατηφόρες επιθέσεις ανταρτών στο Μπαγκλαντές. Το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα έχουν αναλάβει την ευθύνη για μια σειρά δολοφονιών μεταξύ φιλελευθέρων και μελών θρησκευτικών μειονοτήτων στην περιοχή. 

Η αστυνομία πιστεύει ότι η Jama’atul Mujahideen Bangladesh, η τοπική ομάδα η οποία έχει τεθεί εκτός νόμου και έχει υποσχεθεί υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην οργάνωση των επιτιθέμενων, μορφωμένων νέων ανδρών.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top