Αθλητισμός

Μπορεί η Μίλαν να γίνει ξανά φόβητρο αν επενδυθούν 400 εκατ. ευρώ;

531-735x438.jpg

Η Μίλαν φαίνεται πως γυρίζει σελίδα. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είπε σήμερα πως ολοκληρώθηκε η συμφωνία με τους Κινέζους επενδυτές, μια συμφωνία που έχει αρκετές «σκιές».

Πρώτα απ’ όλα, δεν ξέρει κανείς ποιοι είναι αυτοί που θα πάρουν τους ροσονέρι. Οι πληροφορίες έχουν αρκεστεί στο ό,τι αναφερόμαστε σε μια κοινοπραξία εταιρειών. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Ο Μπερλουσκόνι τόνισε πως δε ζήτησε λεφτά για την παραχώρηση των μετοχών αλλά μόνο τη δέσμευση πως θα βάλουν τα επόμενα δύο χρόνια 400 εκατ. ευρώ! Και οι Κινέζοι είπαν πως θα το κάνουν.

Μπορεί η Μίλαν να ανακάμψει αν μπουν στις επόμενες 730 μέρες τόσα χρήματα;

Δεν είναι εύκολο κάτι τέτοιο. Μην ξεχνάμε πόσα λεφτά πέταξε ο Μάσιμο Μοράτι για χρόνια και δεν κατάφερε τίποτα απολύτως. Τα νέα αφεντικά της Μίλαν, αν τελικά είναι όπως τα λέει ο Σίλβιο, θα φάνε τα μούτρα τους στην αρχή, όπως συμβαίνει με κάθε νέο παράγοντα που μπαίνει σε νερά που δεν έχει κολυμπήσει ξανά.

Δεν κάνουν μόνο τα λεφτά μία ομάδα. Την κάνει και η ταυτότητα και το προφίλ που έχει χτίσει όλα αυτά τα χρόνια. Και η Μίλαν είναι μια παραδοσιακά ιταλική ομάδα, με ιταλική φιλοσοφία δηλαδή (σε αντίθεση με την συμπολίτισσά της).

Οι νέοι μέτοχοι θα φέρουν νέα ήθη, νέα έθιμα και νέες πρακτικές. Σίγουρα θα είναι σημαντικό να βάλουν χρήματα στη Μίλαν αλλά αυτό δε μεταφράζεται με άμεση επιτυχία.

Ένα άλλο σημαντικό είναι τι θα γίνει με τα χρέη των ροσονέρι που ξεπερνούν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Λογικά, αφού δε ζήτησε λεφτά ο Μπερλουσκόνι, θα μεταφέρει τα χρέη στους Κινέζους. Κορόιδο είναι να τα πληρώνει αυτός; Για τον Σίλβιο μιλάμε…

Δηλαδή ενδέχεται να ξεκινήσουν με 500 εκατομμύρια με το καλημέρα. Και 400 εκατομμύρια που δεσμεύτηκαν στον Ιταλό παράγοντα. Πάμε για κοντά στο 1 δισεκατομμύριο. Ποσό ασύλληπτο στην παρούσα οικονομική κατάσταση.

Κάτι δεν πάει καλά σε αυτό το deal. Τα νούμερα δε βγαίνουν. Οσα λεφτά κι αν έχουν οι Κινέζοι επενδυτές, που έχουν, δεν πετιόνται για μία ομάδα που μπορεί να έχει μια δυνατή μπράνττα αλλά έχει τόσα χρόνια και δεν παίζει καν στην Ευρώπη.

Η Μίλαν ακροβατεί…

Και μαζί της ακροβατεί συνολικά το ιταλικό ποδόσφαιρο…

Περισσότερα θέματα για το ιταλικό ποδόσφαιρο και αρθρογραφία στο forzajuve.gr

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top