Πολιτική

ΝΔ για Φίλη: Ο «υπουργός των τροπολογιών» ξαναχτύπησε

nd2-735x454.jpg

Την κατάθεση νέας εκπρόθεσμης τροπολογίας (αριθμ. 530/5-7-2016) εκ μέρους του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη, καταγγέλλει ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Όπως σημειώνει σε δήλωσή του, «ο Υπουργός Παιδείας, ως “υπουργός των τροπολογιών” και ως επί το πλείστον εκπροθέσμων, “ξαναχτύπησε” με νέα τροπολογία και μάλιστα σε νομοσχέδιο κύρωσης συμφωνίας, όπου ο χρόνος για κοινοβουλευτική συζήτηση είναι ελάχιστος.

Με την εκπρόθεσμη αυτή τροπολογία της τελευταίας στιγμής ρυθμίζει σοβαρά θέματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και του Ανοικτού Πανεπιστημίου. Στην ουσία διορθώνει και συμπληρώνει προηγούμενες δικές του τροπολογίες, που κατατέθηκαν στο “ποδάρι” και υπερψηφίστηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία, χωρίς προηγούμενο διάλογο και διαβούλευση.

Το φαινόμενο είναι τουλάχιστον λυπηρό και χαρακτηρίζει τις πράξεις της Κυβέρνησης και των Υπουργών της, που ως “μαθητευόμενοι μάγοι” αντιμετωπίζουν με προχειρότητα, τα σοβαρά προβλήματα, που ταλανίζουν την κοινωνία και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, την Παιδεία».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top