Διεθνή

Νέα υποψηφιότητα για την ηγεσία των Εργατικών στη Βρετανία

5C41D5D3151C404C7B9A8703C42E2A66.jpg

Ο κ. Σμιθ που θεωρείται ότι θα παρουσιαστεί ως η «η πιο ελαφριά αριστερή» επιλογή σε σχέση με τον κ. Κόρμπιν

Ο πρώην δημοσιογράφος του BBC, και μέχρι πρότινος σκιώδης Υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Όουεν Σμιθ, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα υποβάλλει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία που προκάλεσε η αμφισβήτηση του Τζέρεμι Κόρμπιν από την Άντζελα Ιγκλ.

Ο κ. Σμιθ που θεωρείται ότι θα παρουσιαστεί ως η «η πιο ελαφριά αριστερή» επιλογή σε σχέση με τον κ. Κόρμπιν, είπε ότι ο νυν ηγέτης του κόμματος είναι «καλός άνθρωπος» και έχει αποδειχθεί πως έχει δίκιο σε πολλά πράγματα, όπως η ανάγκη τερματισμού της λιτότητας, αλλά «δεν είναι ο ηγέτης που μπορεί να μας οδηγήσει σε εκλογές και να τις κερδίσει».

Πάντως στελέχη των Εργατικών όπως οι βουλευτές Μάργκαρετ Χοτζ και Στίβεν Κίνοκ εξέφρασαν την ευχή η εσωκομματική αντιπολίτευση να συγκεντρωθεί πίσω από μόνο έναν υποψήφιο που θα κοντράρει στο τέλος τον Τζέρεμι Κόρμπιν.

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα της εσωκομματικής διαδικασίας ανάδειξης νέου ηγέτη αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των ημερών, με τις πληροφορίες να λένε ότι ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 24 Σεπτεμβρίου.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top