Διεθνή

Νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από τις βροχές στην Κίνα

2016-07-20T121708Z_1725148314_S1AETQQWCY

Τουλάχιστον 14 νεκροί και 72 αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν από χθες το πρωί την επαρχία Χεμπέι στα βόρεια της Κίνας, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της επαρχίας εξέδωσε «κόκκινο συναγερμό» για έντονες βροχοπτώσεις χθες. Ο «κόκκινος συναγερμός» είναι το ανώτατο από τα τέσσερα επίπεδα συναγερμού για ακραίες καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με την επαρχιακή υπηρεσία υδάτινων πόρων, οι βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει καταστροφές σε 19 επαρχίες. Σχεδόν όλοι οι μεγάλο ποταμοί της επαρχίας Χεμπέι ξεχείλισαν, προκαλώντας ζημίες σε 11 φράγματα, δύο υδροηλεκτρικούς σταθμούς και 112 σταθμούς τηλεπικοινωνιών και πλημμυρίζοντας 40.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.

Οι αρχές προχώρησαν στην μετεγκατάσταση 67.158 ανθρώπων για λόγους ασφαλείας, καθώς η επαρχιακή υπηρεσία υδάτινων πόρων προειδοποίησε για πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Την ίδια ώρα, η μετεωρολογική υπηρεσία του Πεκίνου εξέδωσε «πορτοκαλί συναγερμό», το δεύτερο ανώτερο επίπεδο, καθώς οι βροχοπτώσεις έπληξαν την κινεζική πρωτεύουσα, προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις. Έως τις 4 το απόγευμα (τοπική ώρα), 226 πτήσεις είχαν ακυρωθεί από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου ενώ προβλήματα υπήρξαν και στις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Το επίπεδο «πορτοκαλί συναγερμού» διατήρησε και η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία σήμερα προειδοποιώντας για έντονες βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top