Αυτοκίνητο

Νέος 2λιτρος turbo για τη SsangYong

lbredf2.jpg

Η SsangYong παρουσίασε πρόσφατα έναν καινούριο κινητήρα βενζίνης, 2.0 λίτρων με turbo και τεχνολογία άμεσου ψεκασμού φτωχού μείγματος (lean-burn). Η παρουσίαση έγινε στην 38η Διεθνή Έκθεση Περιβαλλοντικών Τεχνολογιών & Πράσινης Ενέργειας που διεξήχθη στην Ν. Κορέα, όπου η κορεάτικη φίρμα εμφάνισε τη ναυαρχίδα της, το πολυτελές σεντάν Chairman W, εξοπλισμένη με ένα νέο κινητήρα υψηλής απόδοσης (DGI Turbo).

H SsangYong εξελίσσει αυτή την, φιλική προς το περιβάλλον, τεχνολογία κινητήρων, ως μέρος ενός εθνικού project του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Κορέας, με σκοπό τον περιορισμό των ρύπων και την αύξηση της απόδοσης.

lbredf3.jpg

Πρόκειται για έναν κινητήρα βενζίνης, χωρητικότητας 2.0 λίτρων, με turbo και τεχνολογία άμεσου ψεκασμού φτωχού μείγματος καυσίμου, ο οποίος επιδεικνύει καλύτερη απόδοση και κατά 20% χαμηλότερους ρύπους από τον 3.2 κινητήρα βενζίνης που εξοπλίζει τώρα το Chairman W, εν προκειμένω. Ο νέος κινητήρας αναμένεται να εξοπλίζει το νέο Rexton που θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι του Παρισιού τον ερχόμενο Σεπτέμβρη και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017. Παράλληλα, η κορεάτικη φίρμα εξελίσσει και ένα ηλεκτρικό όχημα με σύστημα επέκτασης της αυτονομίας (EVR).

lbredf1.jpg

Νίκος Τσάδαρης

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top