Οικονομία

Ντάισελμπλουμ: Οι κανόνες της τραπεζικής ένωσης είναι σαφείς και αυστηροί

rgenuc9t-656x410.jpg

Οι κανόνες της τραπεζικής ένωσης είναι σαφείς και αυστηροί για το πότε μπορεί να γίνει διάσωση μιας τράπεζας εκ των έσω και με ποια σειρά, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερουν Ντάισελμπλουμ σχετικά με το ζήτημα των ιταλικών τραπεζών , επισημαίνοντας ότι γίνονται εποικοδομητικές συζητήσεις για να βρεθεί μια λύση στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων.

Προσερχόμενος στο Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ πρόσθεσε ότι πάντοτε υπάρχουν τραπεζίτες που λένε ότι χρειάζονται περισσότερα για να ανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζες. «Είμαι εντελώς αντίθετος με αυτό, γιατί αυξάνει ξανά και ξανά το χρέος. Πρέπει να σταματήσει», τόνισε. «Χρειαζόμαστε τα δημόσια χρήματα για να λύσουμε τα δικά μας προβλήματα. Πρέπει η ηγεσία των τραπεζών να λύνει μόνη της τα προβλήματά της», ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Eξάλλου, όσον αφορά το θέμα της Πορτογαλίας και της Ισπανίας που θα απασχολήσει το αυριανό Ecofin, ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα αποφασίσουν επί της πρότασης της Επιτροπής για το αν οι δύο χώρες πράγματι δεν έλαβαν αποτελεσματική δράση για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων τους. Πρόσθεσε ότι τις προσεχείς εβδομάδες, οι κυβερνήσεις της Πορτογαλίας και της Ισπανίας θα πρέπει να απαντήσουν πριν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφασίσει για τυχόν οικονομικές κυρώσεις.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε ότι οι δύο χώρες έχουν παρεκκλίνει από τη διόρθωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων τους και δεν έκαναν ό,τι είχε συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι δύο κυβερνήσεις θα πρέπει να αποφασίσουν τι επιπλέον μέτρα πρέπει να πάρουν και τι πρέπει να γίνει τα επόμενα δύο χρόνια, είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top