Ελλάδα

Ο φρουρός του Καλοψιδιώτη συνεργός των εκτελεστών του εργοδότη του

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Σε εξαντλητική ανάκριση υποβάλλεται από τους Κύπριους αστυνομικούς ο 42χρονος Σέρβος Loy Dejan ο οποίος εκτελούσε χρέη φρουρού του Φάνου Καλοψιδιώτη που δολοφονήθηκε στις 23 Ιουνίου στην Αγία Νάπα, μαζί με έναν αστυνομικό και τη σύζυγο του. Κατά τη δολοφονικη επίθεση έπεσε νεκρός και ο ένας εκ των δύο Αλβανών εκτελεστών, ο 41χρονος Vogli Jani, ενώ ο δεύτερος ο Aleks Burreli 28 ετών διέφυγε και καταζητείται.

Ο Σέρβος φρουρός είχε προσληφθεί προσφάτως από τον Καλοψιδιώτη μετά από υπόδειξη φίλου του. Πρόκειται για αθλητή πολεμικών τεχνών ο οποίος έχει αγωνιστεί και στην Ελλάδα σε αγώνες «Παγκράτιου».

Ο Dejan βρισκόταν το βράδυ του φόνου στο εστιατόριο που έγινε η επίθεση προστατεύοντας τον Φ. Καλοψιδιώτη. Λίγο πριν εμφανιστούν οι εκτελεστές μίλησε στο τηλέφωνο με άγνωστο λέγοντας «Εδώ είμαστε». Στη συνέχεια έστειλε ένα μήνυμα με το κινητό του και προφασίστηκε ότι πάει στη τουαλέτα. Μόλις πήγε στη τουαλετα εμφανίστηκαν οι εκτελεστές σκορπίζοντας τον θάνατο. Λίγη ώρα μετά εμφανίστηκε ατάραχος και ο Dejan λέγοντας ότι μιλούσε στο τηλέφωνο με κάποια κοπέλα.

Η αστυνομία θεωρεί κλειδί την μαρτυρία του και τον ανακρίνει με στόχο να μιλήσει και να αποκαλύψει τον ρόλο του. Αναζητείται επίσης ο άνθρωπος που πρότεινε τη πρόσληψη του στον Φάνο Καλοψιδιώτη, καθώς θεωρείται ότι ήταν προσχεδιασμένη ενέργεια ώστε οι άνθρωποι που ήθελαν να σκοτώσουν τον 51χρονο επιχειρηματία, να έχουν άνθρωπο που γνώριζε τις κινήσεις του. Η αστυνομία ελέγχει τις κλήσεις των κινητών του τηλεφώνων όπως επίσης και τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

serv1.jpg
 

Εν τω μεταξύ άφαντος παραμένει ο Αλβανός εκτελεστής Aleks Burreli και οι μέχρι στιγμής πληροφορίες για εντοπισμό του δεν οδήγησαν στη σύλληψη του. Έχει επιβεβαιωθεί ότι μετά το μακελειό στην Αγία Νάπα, μεταφέρθηκε από 28χρονη που έχει συλληφθεί σε διαμέρισμα στη Λευκωσία. Το ζευγάρι που τον φιλοξένησε επίσης συνελήφθη. Ο Burreli στη συνέχεια μεταφέρθηκε από κάποιους στη Λεμεσό όπου βρέθηκαν ίχνη του. Η αναζήτηση του συνεχίζεται με τον φόβο ότι μπορεί και να δολοφονηθεί για να μη μιλήσει. Ο Burreli είναι ο άνθρωπος που σκότωσε και τον συμπατριώτη του Vogli Jani την ώρα την επίθεσης με μια σφαίρα στο στήθος.

 

Η παρουσία δύο αστυνομικών την ώρα της δολοφονικής επίθεσης στο τραπέζι του Φάνου Καλοψιδιώτη, έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για την έκταση της διαφθοράς στο αστυνομικό Σώμα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και οι δυο αστυνομικοί ήταν εκτός υπηρεσίας και ένοπλοι. Ωστόσο κανείς εκ των δύο πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το υπηρεσιακό όπλο. Ο Λοχίας Ηλίας Χατζηευθυμίου σκοτώθηκε και ο αστυφύλακας Γιώργος Χαραλάμπους τραυματίστηκε κρίσιμα και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Τόσο ο υπουργός δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, όσο και ο αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, παραδέχθηκαν με δηλώσεις τους την ύπαρξη εκτεταμένης διαφθοράς στη Κυπριακή Αστυνομία, επικαλούμενοι επιστημονική έρευνα που ολοκληρώθηκε προσφάτως. Έχουν δεσμευτεί να λάβουν επιπρόσθετα μέτρα για απομάκρυνση των διεφθαρμένων αστυνομικών ζητώντας από τη Βουλή την ψήφιση «νομικών εργαλείων» που θα βοηθήσουν.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top