Ελλάδα

O ΙΣΑ ζητά εξηγήσεις για τους 197(!) θανάτους από γρίπη! Η “έκρηξη” οφείλεται στην αδράνεια του Υπουργείου Υγείας

Με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) απευθύνει επιστολή στους κ.κ. Υπουργούς Υγείας ζητώντας επιστημονικά τεκμηριωμένες απαντήσεις για την αιτία που κατά την άποψή τους φέτος, ενώ δεν υπήρχε επιδημία ή πανδημία στην Ευρώπη, και ο κύριος ιός ήταν ο Η1Ν1, καθώς και το στέλεχος Α για τα οποία υπήρχαν εμβόλια, ο αριθμός των θανάτων (197) ξεπέρασε όλους τους θανάτους όλων των τελευταίων ετών μηδέ της πανδημίας εξαιρουμένης, η οποία οφειλόταν στον ίδιο ιό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χώρες με αντίστοιχο πληθυσμό με της Ελλάδας (όπως π.χ. η Σουηδία) κατέγραψαν αντίστοιχα 30 νεκρούς από τη γρίπη.

Όπως υπογραμμίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, στην Ελλάδα φέτος δεν έγινε καμία ουσιαστική εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού, δεν υπήρξαν κέντρα εμβολιασμού στα οποία θα έπρεπε να κατευθυνθεί όποιος ήθελε ή έπρεπε να εμβολιαστεί και δεν ήταν ανοιχτές κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας για να υποδεχθούν τους βαριά ασθενείς.

Εάν είχαν γίνει όλα τα ανωτέρω, υποστηρίζει ο ΙΣΑ, τουλάχιστον οι 170 θάνατοι θα έπρεπε να είχαν αποφευχθεί. Με οποιαδήποτε μέθοδο στατιστικής επεξεργασίας των αποτελεσμάτων, σε σχέση με τους παράγοντες που επηρεάζουν τη θνητότητα από τη γρίπη, προκύπτουν αποτελέσματα ιδιαιτέρως στατιστικώς σημαντικά.

Και ενώ τους τελευταίους έξι μήνες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, στα πλαίσια του θεσμικού του ρόλου και των σκοπών του, έχει εκφράσει την αγωνία του, το Υπουργείο σιωπά.

Τέτοια όμως ερωτήματα δεν μπορούν να μένουν αναπάντητα. Απαιτούν επιστημονικά τεκμηριωμένες απαντήσεις από τους καθ’ ύλην αρμόδιους υπουργούς, ώστε να μην οδηγηθούν ποτέ ξανά στο θάνατο τόσοι συνάνθρωποί μας από γρίπη, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του ΙΣΑ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top