Διεθνή

Ο Ισραηλινός στρατός απέκλεισε την Χεβρώνα

2016-01-17T185212Z_443928686_GF200000981

Το Ισραήλ επέβαλε σήμερα αποκλεισμό στην πόλη της Χεβρώνας και την ευρύτερη περιοχή της, μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στην ζώνη αυτή της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης με δράστες Παλαιστίνιους, ανακοίνωσε ο στρατός.

Οι ένοπλες δυνάμεις θα αναπτύξουν γύρω από την πόλη δύο τάγματα, αποτελούμενα από εκατοντάδες στρατιώτες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Πίτερ Λέρνερ, σημειώνοντας ότι αυτό είναι το σημαντικότερο μέτρο που έχει ληφθεί στην περιοχή από το 2014.

Ο Λέρνερ δεν διευκρίνισε για πόσο διάστημα θα διαρκέσει ο αποκλεισμός.

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε σήμερα να περιορίσει τη μεταφορά του μηνιαίου ποσού των φόρων που συλλέγονται από το Ισραήλ για λογαριασμό της Παλαιστινιακής Αρχής. «Ο κ. Νετανιάχου διέταξε να αφαιρεθούν από το ποσό των φόρων που αποδίδονται στην Παλαιστινιακή Αρχή τα ποσά που η τελευταία χορηγεί στους τρομοκράτες και τις οικογένειές τους» αναφέρεται σε μια ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Το Ισραήλ κατηγορεί τι παλαιστινιακές αρχές ότι χορηγούν κάποια επιδόματα στις οικογένειες των Παλαιστινίων που σκοτώνονται, ακόμη και αυτών που διαπράττουν επιθέσεις. Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο, το συνολικό ποσό ανέρχεται σε «δεκάδες εκατομμύρια σέκελ» (1 σέκελ=0,23 ευρώ).

Κάθε μήνα το Ισραήλ αποδίδει περίπου 127 εκατομμύρια δολάρια στην Παλαιστινιακή Αρχή, από τους φόρους και τα τελωνειακά δικαιώματα που εισπράττει για λογαριασμό της από τα εμπορεύματα που περνούν από το έδαφός του.

Τις τελευταίες 24 ώρες έχουν σκοτωθεί από Παλαιστίνιους δύο Ισραηλινοί, μεταξύ των οποίων και ένα κορίτσι 13 ετών που δέχτηκε επίθεση μέσα στο σπίτι της. Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα: μια γυναίκα που σχεδίαζε μια επίθεση και ένας άνδρας ο οποίος υπέστη ασφυξία από τα δακρυγόνα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τον ισραηλινό στρατό.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top