Πολιτική

Ο Μητσοτάκης διαπιστώνει σοβαρές επιπτώσεις στις συνθήκες ασφάλειας της χώρας

2560102-735x447.jpg

Στη διαχρονική προσφορά των ανδρών των Σωμάτων Ασφαλείας στην ελληνική κοινωνία, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την συνάντηση που είχε σήμερα με τους προέδρους των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας.

«Είχα την ευκαιρία σήμερα να ενημερωθώ από τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας για την κατάσταση και τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, υπό αντίξοες, πολλές φορές, συνθήκες», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε:

«Συζητήσαμε σειρά θεσμικών ζητημάτων, που αφορούν την ομαλή λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας και τα οποία έχουν διατυπωθεί αρμοδίως και στην Κυβέρνηση, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει τις κατάλληλες λύσεις, με αποτέλεσμα αυτό να έχει σοβαρή επίπτωση στη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών.

Η ελληνική κοινωνία αναγνωρίζει τη διαχρονική προσφορά των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας. Είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίξουμε τις προσπάθειές τους και να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις για να επιτελούν με επιτυχία την αποστολή τους. Χωρίς δογματισμούς και ιδεολογικές αγκυλώσεις».

Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση γιατί όπως υποστήριξε «η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της δεν φτωχοποιεί μόνο τους Έλληνες πολίτες, αλλά έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις και στις συνθήκες ασφάλειας που επικρατούν στη χώρα».

Κλείνοντας υπενθύμισε ότι «η Νέα Δημοκρατία, διαχρονικά, έχει διαδραματίσει ένα πολύ θετικό και ουσιαστικό ρόλο στην αναβάθμιση των συνθηκών λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας, με σεβασμό στο θεσμικό ρόλο και την κρίσιμη αποστολή που έχουν για την ασφάλεια των πολιτών», και διαβεβαίωσε ότι «το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει, πιστεύοντας στις ικανότητες και την αφοσίωση αυτών των ανθρώπων στην αποστολή τους».

Στη συνάντηση μετείχαν οι πρόεδροι της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Ιωάννης Σταμούλης, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτριος Σταθόπουλος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, Αθανάσιος Τσατσούλης, της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, Δημήτριος Σαϊτάκης, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόριος Γερακαράκος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, Ιωάννης Κατσιαμάκας.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top