Πολιτική

Ο Μητσοτάκης στη χώρα του Brexit

550_334_513502.jpg

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που επισκέπτεται τη Μεγάλη Βρετανία έπειτα από το δημοψήφισμα του Brexit και το διαζύγιο της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το επιτελείο του Προέδρου της ΝΔ έχει κλείσει σειρά επαφών με μεγάλα επενδυτικά σχήματα που εκδήλωσαν θερμό ενδιαφέρον να συναντηθούν με τον κ. Μητσοτάκη κάτι που από τη Λ. Συγγρού ερμηνεύεται ως ένα σαφές μήνυμα για το ποιος θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας.

Στελέχη από την Goldman Sachs και τη Deutsche Bank έκατσαν χθες στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος ανέλυσε το δικό του πρόγραμμα για τόνωση των επενδύσεων στην Ελλάδα – επενδύσεις που όπως λένε από τη ΝΔ – δεν θα μένουν στα χαρτιά και δεν θα ξηλώνονται από υπουργούς όπως έγινε στην περίπτωση της Cosco.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με υψηλόβαθμα στελέχη της PIMCO ενώ σήμερα θα πάρει μέρος σε ανοιχτό επενδυτικό φόρουμ όπου θα αναλύσει την πρότασή του κόμματός του για ρυθμούς ανάπτυξης έως 4% και πλεονάσματα όχι μεγαλύτερα από το 2% του ΑΕΠ προκειμένου να υπάρξει περιθώριο για την ελληνική οικονομία να δώσει έμφαση στις μεταρρυθμίσεις που, όπως πιστεύει, ο πρόεδρος της ΝΔ μπορεί να δώσουν έως 100 δισ. ευρώ επενδύσεων μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Την Τετάρτη ο κ. Μητσοτάκης θα βρίσκεται στη Φρανκφούρτη και θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος έδωσε μια μικρή μόνο ανάσα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα με την επαναφορά του waiver- κάτι που ωστόσο δεν μπορεί να ισομετρήσει την καθίζηση που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία από την επιβολή των capital controls.

«Γενέθλια» για το δημοψήφισμα

5 Ιουλίου – ένας χρόνος μετά από το δημοψήφισμα του Αλέξη Τσίπρα – που σύμφωνα με τη ΝΔ έκλεισε τις τράπεζες και έφερε τη χώρα ένα βήμα πριν από το κοινωνικό, οικονομικό και γεωστρατηγικό χάος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr η ΝΔ σχεδιάζει να αναδείξει σήμερα τις επιπτώσεις του δημοψηφίσματος Τσίπρα στην ελληνική οικονομία και όσα ακολούθησαν από το «Όχι» που είπε η πλειονότητα των Ελλήνων στο ερώτημα που του έθεσε πριν από ακριβώς έναν χρόνο η κυβέρνηση.

Για τη ΝΔ τα «γενέθλια» του δημοψηφίσματος αποκτούν ιδιαίτερη σημασία καθώς συμπίπτουν με το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο – δημοψήφισμα για το οποίο, όπως παρατηρούν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας ακούστηκε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι έδωσε την εκτίμησή του στον Ντείβιντ Κάμερον πως θα το «χάσει» και αργότερα στη σύνοδο Κορυφής να αναλύει τις επιλογές αλλά και το σχέδιο που θα έπρεπε να είχε ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας για την επόμενη μέρα προκαλώντας σκωπτικές αντιδράσεις μέσα στο δείπνο των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top