Διεθνή

Ο Μπαν Κι-Μουν καταδικάζει την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας

%20%CE%BA%CE%B9-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν καταδίκασε σήμερα την επίθεση που προκάλεσε τουλάχιστον 84 θανάτους στη Νίκαια, στη Γαλλία, την οποία χαρακτήρισε «σφαγή» και ζήτησε να ενισχυθούν οι προσπάθειες προκειμένου να «καταπολεμηθεί η τρομοκρατία.

«Ο Γενικός Γραμματέας καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση της 14ης Ιουλίου στη Νίκαια», αναφέρεται σε ανακοίνωση του εκπροσώπου του. Ο Μπαν Κι-μουν «ελπίζει πως οι υπεύθυνοι για αυτή τη σφαγή θα εντοπιστούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

«Υποστηρίζει σταθερά την κυβέρνηση και τον γαλλικό λαό καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτή την απειλή και υπογραμμίζει την ανάγκη να ενταθούν οι περιφερειακές και διεθνές προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ «εκφράζει τα πιο βαθιά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων αυτής της τρομερής ενέργειας, καθώς και στην κυβέρνηση και στον λαό της Γαλλίας. “Εύχεται ταχεία αποκατάσταση των τραυματιών», αναφέρει ο εκπρόσωπός του.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top