Διεθνή

Ο μπράβος του επιχειρηματία στην Αγία Νάπα φέρεται ως συνεργός των εκτελεστών

kalosodiotys.jpg

Σε κομβικό σημείο βρίσκονται πλέον οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση του τετραπλού φόνου πριν από 11 μέρες στην Αγία Νάπα, με θύματα τον Φάνο Θεοφάνους Καλοψιδιώτη και τρία άλλα πρόσωπα. Οι ανακριτικές Αρχές φαίνεται να κατέχουν περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία από όσα αφήνουν να βγουν στη δημοσιότητα και αυτό για ευνόητους λόγους.

Σημαντικό στοιχείο είναι επίσης ότι τα επίσημα αποτελέσματα των βαλλιστικών ερευνών γύρω από το έγκλημα επιβεβαιώνουν ότι κατά τη διάπραξη του χρησιμοποιήθηκαν μόνο δύο όπλα και αυτά ήταν ένα πιστόλι και ένα καλάσνικοφ, τα οποία κρατούσαν οι εκτελεστές. Μάλιστα, από ό,τι φαίνεται το πιστόλι κρατούσε ο Αλβανός που βρέθηκε νεκρός στην σκηνή, με τις ενδείξεις να παραπέμπουν στο γεγονός ότι αυτός πυροβολήθηκε από τον Άλεξ Μπορέλι, τον άλλο Αλβανό που φέρεται να συμμετείχε στην εγκληματική ενέργεια.

Το συγκεκριμένο καλάσνικοφ φαίνεται να είναι αυτό που βρέθηκε στο καπό του κλεμμένου αυτοκινήτου που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές και βρέθηκε σε περιοχή βόρεια της Αγίας Νάπας.

Με βάση τα στοιχεία που κατέχουν οι ανακριτές, ο καταζητούμενος φαίνεται να πυροβόλησε κατά λάθος τον συνεργό του με το καλάσνικοφ που κρατούσε, λίγο προτού διαφύγει, τραυματισμένος και ο ίδιος από τις σφαίρες που έπεφταν βροχή, και οι οποίες δεν προέρχονται από τα υπηρεσιακά όπλα των δύο αστυνομικών που ήταν παρόντες.

Η εμπλοκή του φρουρού του επιχειρηματία

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε  διάταγμα 8ημερης κράτηση εναντίον τεσσάρων ατόμων ηλικίας 28, 39, 38 και 42 χρόνων, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σε σχέση με το τετραπλό φονικό στην Αγία Νάπα, που έγινε στις 23 Ιουνίου του 2016.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τρεις άντρες 39, 38 και 42 χρόνων και μια γυναίκα 28 χρόνων. Οι δύο συλληφθέντες άντρες και η 28χρονη γυναίκα είναι ελληνοκυπριακής καταγωγής, ενώ ο 42χρονος συλληφθείς σερβικής καταγωγής.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε ότι εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον τους και συνελήφθησαν σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, για ενέργειες πριν, κατά και μετά τη διάπραξη του εγκλήματος.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο και με βάση τα όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο ο Σέρβος ύποπτος που ανήκε στην φρουρά του δολοφονηθέντος Φάνου Καλοψιδιώτη, φέρεται να ήταν το πρόσωπο που έδωσε λεπτομέρειες στους πληρωμένους εκτελεστές για το που βρισκόταν ο επιχειρηματίας.

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο ο Σέρβος που βρισκόταν στο εστιατόριο μαζί με τον Καλοψιδιώτη, αλλά σε διπλανό τραπέζι, φέρεται λίγα δευτερόλεπτα πριν το στυγερό έγκλημα να σηκώθηκε και να κατευθύνθηκε προς τις τουαλέτες του εστιατορίου, όπου και παρέμεινε μέχρι το έγκλημα να ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης ένα από τα άτομα που ήδη τελούν υπό κράτηση σε θεληματική κατάθεση ομολόγησε εμπλοκή στην υπόθεση, κατονομάζοντας ως συνεργάτες του εκτός από τον Αλβανό δράστη που αναζητείται και τους άλλους τέσσερις που οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου.

Για τον πρώτο ύποπτο, ηλικίας 39 ετών, λέχθηκε πως φέρεται να είναι το πρόσωπο που έφερε στην Κύπρο τους δύο Αλβανούς εκτελεστές και τους καθοδήγησε για τη διάπραξη του εγκλήματος. Επίσης, το ίδιο πρόσωπο φέρεται να είναι αυτός που τους προμήθευσε τα όπλα, ενώ μαζί με άγνωστο πρόσωπο φέρεται να μετέφερε το κλοπιμαίο αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι δράστες και στη συνέχεια το έκαψαν, από τη Λευκωσία στον Πρωταρά.

Για τον δεύτερο ύποπτο, ηλικίας 38 ετών, λέχθηκε πως φέρεται να είναι το πρόσωπο που υπέδειξε στον πρώτο ύποπτο, τη διαδρομή διαφυγής που δεν υπήρχαν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης. Για την 28χρονη, η οποία είναι φίλη του 39χρονου υπόπτου, λέχθηκε πως ήταν παρούσα σε συναντήσεις που είχε εκείνος με τους Αλβανούς εκτελεστές. Περαιτέρω, φέρεται να βοήθησε και στη διαφυγή του Αλβανού που αναζητείται, αφού λέχθηκε στο Δικαστήριο ότι η κοπέλα ανέμενε στο σημείο, όπου οι δράστες έκαψαν το κλεμμένο αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, ο καταζητούμενος φέρεται να επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό της και να απομακρύνθηκαν από το χώρο.

Ο 39χρονος ύποπτος διέφυγε από την περιοχή με άλλο όχημα. Σημειώνεται πως τρία κινητά τηλέφωνα που εντοπίστηκαν στην κατοχή του Σέρβου, θα εξεταστούν καθότι υπήρχε μαρτυρία, ότι δέχθηκε τηλεφώνημα και μήνυμα, λίγο πριν τη δολοφονία. Στο μεταξύ ένταση επικράτησε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκαν τα τέσσερα πρόσωπα που συνελήφθησαν χθες βράδυ, για την υπόθεση δολοφονίας του Φάνου Καλοψιδιώτη και άλλων προσώπων στην Αγία Νάπα. Υπάλληλοι του δολοφονηθέντος επιχειρηματία επιχείρησαν να εισέλθουν στην αίθουσα του Δικαστηρίου, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συμπλοκές με μέλη της Αστυνομίας. Τα μέτρα ασφαλείας στο χώρο του Δικαστηρίου ήταν δρακόντεια.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top