Διεθνή

Ο Ολάντ απαντά στις ειρωνείες για τον παχυλό μισθό του κομμωτή του

9902C472CCC7A0657995DFE9EB59A6F7.jpg

Όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο γάλλος πρόεδρος τόνισε πως παρά τον υψηλό μισθό του κομμωτή του, από τότε που ανέλαβε την προεδρία, το 2012, έχει περικόψει τον προϋπολογισμό του Ελιζέ κατά εννέα εκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα έχει μειώσει το προσωπικό του προεδρικού μεγάρου κατά 10%.

Απαντήσεις στην κριτική και την «πλούσια» ειρωνεία που έχει δεχτεί μετά την αποκάλυψη ότι ο προσωπικός κομμωτής του αμείβεται με σχεδόν 10.000 ευρώ κάθε μήνα έδωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, τη στιγμή που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πάρει φωτιά σε βάρος του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα δίκτυα TF1 και France 2 για την εθνική εορτή της 14ης Ιουλίου, ο κ. Ολάντ τόνισε πως από τότε που ανέλαβε την προεδρία, το 2012, έχει περικόψει τον προϋπολογισμό του Ελιζέ κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα έχει μειώσει το προσωπικό του προεδρικού μεγάρου κατά 10%.

Υπογράμμισε δε ότι ο δικός του μισθός έχει μειωθεί κατά 30%, προσθέτοντας δηκτικά ότι θεωρεί αδιανόητο να προσπαθούν να τον εγκαλέσουν για τις αποδοχές του κομμωτή του.

«Μπορούν να κάνουν κάθε μομφή εναντίον μου, εκτός από αυτό», προσέθεσε.

Η υπόθεση του ακριβοπληρωμένου κομμωτή, που αμείβεται καθαρά με 9.895 ευρώ ανά μήνα έχει προκαλέσει σειρά αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το hashtag #Coiffeurgate να κάνει θραύση.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top