Πολιτική

Ο Στ. Θεοδωράκης για το ΑΠΘ και τους… ξένους «επενδυτές»

550_334_513168.jpg

Με ένα άκρως ειρωνικό σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook σχολίασε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, την κατάσταση που επικρατεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στην ανάρτησή του, που τιτλοφορείται «Νέες προοπτικές ανοίγονται για τα ελληνικά πανεπιστήμια» αναφέρει:

“Τα προαύλια τους, οι ταράτσες τους, τα αμφιθέατρά τους θα μετατραπούν σε χώρους κάμπινγκ και «ανοιχτά πεδία συγκρούσεων». Η ιδέα είναι βέβαια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι οποίοι σκοπίμως δεν βγαίνουν μπροστά να την υποστηρίξουν αλλά αφήνουν προς το παρόν την πρωτοβουλία σε ξένους «επενδυτές».

Ήδη το πείραμα ξεκίνησε από το ΑΠΘ, το μεγαλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας και τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν και άλλα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το σχέδιο λοιπόν της κυβέρνησης είναι απλό. Όταν οι «επενδυτές» αγαπήσουν τους χώρους και δεν μπορούν να τους αποχωριστούν θα εμφανιστεί ο κ.Αλεξιάδης και θα τιμολογεί: σκηνή απλή 10€ – αυτοκινούμενο τροχόσπιτο 13€ – σταθερό τροχόσπιτο 18€ – σκέτο sleeping bag 4€.

Παράλληλα θα εμφανιστεί και ο κ.Τόσκας ο οποίος θα χρεώνει πλέον τις «εκπαιδευτικές» συγκρούσεις με την αστυνομία: πρωινές 70€ η κλούβα, βραδινές 130€ η κλούβα, σαββατοκύριακα (τον Ιούλιο και τον Αύγουστο) 320€ η κλούβα. Ομάδα Δίας 75€ η μοτοσυκλέτα (και δυνατότητα προσφοράς στις τρεις μοτοσυκλέτες η μια δώρο).

Ο κ.Φίλης κρατάει αποστάσεις από την «κερδοσκοπική», όπως λέει, λογική των συναδέλφων του και προτείνει όλες οι υπηρεσίες να παρέχονται δωρεάν εκτός ίσως από ένα συμβολικό εισιτήριο 5€ στην είσοδο των αμφιθεάτρων ως φόρο απέχθειας στην αριστεία καθώς ένα γεμάτο αμφιθέατρο δημιουργεί, έτσι κι αλλιώς, αρνητικούς συνειρμούς. Η τελική πινελιά στο σχέδιο θα μπει τις επόμενες ώρες προσωπικά από τον ίδιο τον κ.Τσίπρα.

ΥΓ: Υπάρχουν βέβαια και αρκετοί που υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο και ότι και στην περίπτωση του ΑΠΘ ισχύει το «μπάτε σκύλοι αλέστε» αλλά σύμφωνα με διαρροές του Μαξίμου αυτά τα λένε μόνο όσοι δεν κατανοούν ότι οι «επενδύσεις» θέλουν αριστερή φαντασία και προσθέτουν δεικτικά “άλλωστε τον ίδιο πόλεμο δεχτήκαμε όταν προσκαλέσαμε πρόσφυγες και μετανάστες να καταθέσουν από 250.000€ έκαστος για να ενταχθούν αυτομάτως στην κατηγορία επενδυτές”.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top