Διεθνή

Ο συντηρητικός Μάικ Πενς και επίσημα υποψήφιος αντιπρόεδρος του Τραμπ

42964DCB1ECC6F073A07078EC51911B6.jpg

Η επιλογή του κυβερνήτη της Ιντιάνα για την αντιπροεδρία φαίνεται να απευθύνεται πρωτίστως στη συντηρητική πτέρυγα των Ρεπουμπλικάνων, με δεδομένο ότι ο κυβερνήτης είναι γνωστός για τα βαθιά θρησκευτικά πιστεύω του αλλά και τις συντηρητικές του απόψεις.

Τον κυβερνήτη της πολιτείας της Ιντιάνα Μάικ Πενς επέλεξε ο Ντόναλντ Τραμπ ως υποψήφιο αντιπρόεδρό του για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες.

«Με χαρά ανακοινώνω ότι επέλεξα τον κυβερνήτη Μάικ Πενς ως συνυποψήφιό μου για την αντιπροεδρία», δήλωσε ο κ. Τραμπ μέσω Twitter, προσθέτοντας ότι οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν το πρωί του Σαββάτου. Η συνέντευξη Τύπου ήταν αρχικά προγραμματισμένη για σήμερα, όμως αναβλήθηκε λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια της Γαλλίας.

Η επιλογή του κ. Πενς για την αντιπροεδρία φαίνεται να απευθύνεται πρωτίστως στη συντηρητική πτέρυγα των Ρεπουμπλικάνων, με δεδομένο ότι ο κυβερνήτης είναι γνωστός για τα βαθιά θρησκευτικά πιστεύω του αλλά και τις συντηρητικές του απόψεις σε θέματα όπως οι γάμοι ομοφύλων και οι αμβλώσεις.

Σημειώνεται πάντως ότι ο κ. Τραμπ έως τώρα έχει αποφύγει να ασχοληθεί με τόσο ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα κατά την προεκλογική εκστρατεία του, και η επιλογή Πενς ίσως αποσκοπεί στο να δοθεί ένα πιο συντηρητικό προφίλ καθώς η προεκλογική περίοδος εισέρχεται στην τελική ευθεία.

Ο 57χρονος Πενς έχει στο παρελθόν υπηρετήσει για 12 χρόνια στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ έχει εργαστεί και ως ραδιοφωνικός παραγωγός.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top