Πολιτική

Ο Τόσκας για το ΑΠΘ: Η αστυνομία κράτησε ψύχραιμη στάση

550_334_464737.jpg

«Νομίζω ότι η αστυνομία κράτησε ψύχραιμη στάση. Τη σωστή στάση και για αυτό, μπράβο της και αυτή τη στιγμή η πόλη της Θεσσαλονίκης είναι ήσυχη» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στο «Πρακτορείο 104,9 fm», σχετικά με τον τρόπο που η κυβέρνηση και οι αρμόδιες Αρχές χειρίστηκαν την κατάσταση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τη διοργάνωση «No Border Camp» μέσα στην Πανεπιστημιούπολη, το προηγούμενο δεκαήμερο.

«Έφυγαν οι αντιεξουσιαστές, έχουν μείνει ελάχιστοι που φεύγουν σήμερα το πρωί. Επομένως προς τι αυτός ο τεράστιος θόρυβος από την πλευρά της αντιπολίτευσης, που παρέσυραν και άλλους παράγοντες της Θεσσαλονίκης» σημείωσε ο κ. Τόσκας και διευκρίνισε: «Νομίζω ότι τα πράγματα λύθηκαν με ήπιο τρόπο, αλλά με κόκκινες γραμμές. Οι κόκκινες γραμμές φάνηκαν και στην Ξάνθη και στις Καστανιές του Έβρου και στη Θεσσαλονίκη, όπου χρειάστηκε. Εξάλλου και οι βουλευτές της ΝΔ της Θεσσαλονίκης που ήλθαν στο γραφείο μου, εδώ πίσω από τις κλειστές πόρτες, δεν μου ζήτησαν βία, δεν μου ζήτησαν επέμβαση, ήθελαν επέμβαση χωρίς βία».

«Η αστυνομία καταφεύγει πολλές φορές στην καταστολή, αλλά πρέπει να είναι έσχατο μέσο, προέχει η διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός, εξηγώντας ότι «υπήρξαν ελάχιστες ζημιές, υπήρξαν επιπτώσεις, καταρχάς ο χώρος που χρησιμοποιήθηκε, γι αυτόν τον χώρο έπρεπε να πάρουν άδεια» όμως, «το μεγάλο ζητούμενο ήταν και είναι η κοινωνική ειρήνη».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση ο κ. Τόσκας εκτίμησε ότι «η συζήτηση θα προσανατολιστεί στο πώς θα ενισχυθεί η Δημοκρατία, η διαφάνεια, το κοινωνικό κράτος», καθώς «καιρός είναι να ζητηθεί το μεγάλο, η ακόμη μεγαλύτερη εδραίωση της Δημοκρατίας μας, η βελτίωσή της και η βελτίωση και του κοινωνικού κράτους μέσα σε αντίξοες συνθήκες».

Ερωτηθείς, τέλος, εάν υπάρχουν ενδείξεις για αύξηση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία στη Λέσβο, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα, απάντησε: «Οι ροές που είχαμε προχθές και χθες -100 άτομα την κάθε μέρα στη Λέσβο- δεν ήταν τέτοιες, για τις οποίες μπορούμε να πούμε ότι αντιστράφηκαν τα δεδομένα και άρα έχουμε μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις. Ωστόσο, εκτιμούμε τα πράγματα, ακόμη και αυτές τις μικρές ροές και θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα στην πορεία».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top