Ελλάδα

ΟΑΣΑ: Επεκτείνεται η τηλεματική και στους τυφλούς

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Τη βούληση της διοίκησης του ΟΑΣΑ να παράσχει υπηρεσίες τηλεματικής και στους τυφλούς εξέφρασε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ κ. Γιάννης Σκουμπούρης με μέλη του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή της τηλεματικής στα λεωφορεία και τρόλεϊ, καθώς και άλλα ζητήματα που αφορούν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των τυφλών κατά τις μετακινήσεις τους με τα αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα.

Ειδικότερα ο ΟΑΣΑ εξετάζει θετικά και ήδη δρομολογεί λύσεις στα εξής θέματα που προέκυψαν κατά τη συνάντηση:

Η αναγγελία των στάσεων στα λεωφορεία και τρόλεϊ θα γίνεται στο εξής με τρόπο που να είναι απόλυτα αντιληπτός από τους τυφλούς επιβάτες.

Θα ενταθούν οι προσπάθειες, σε συνεργασία με τους οδηγούς, για την κατά το δυνατόν καλύτερη επιβίβαση των τυφλών στα λεωφορεία.

Ο ΟΑΣΑ θα συνεργαστεί με τους δήμους της Αττικής, ώστε να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη πρόσβαση των τυφλών στα ΜΜΜ σε στάσεις και σε τέρματα των δρομολογίων.

Ο ΟΑΣΑ θα προχωρήσει στην προμήθεια νέων πλατφορμών που θα τοποθετηθούν σε στάσεις για να διευκολυνθεί η μετακίνησή τους.

Θα επαναληφθούν στους οδηγούς των λεωφορείων και των τρόλεϊ σεμινάρια που αφορούν ζητήματα καλύτερης μετακίνησης των τυφλών με τα ΜΜΜ.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top