Διεθνή

«Οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει τον αρχηγό των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι»

francepolice4.jpg

Οι γαλλικές αρχές ανέφεραν πως έχουν ταυτοποιήσει τον αρχηγό των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι και γνωρίζουν πως ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο οποίος σκοτώθηκε από την αστυνομία, διαδραμάτισε μικρότερο ρόλο.

Νέα επίσημα έγραφα φέρνουν στο φως τις καταθέσεις του Μπερνάντ Μπαζολέ, επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικής ασφάλειας, σε μια κοινοβουλευτική έρευνα που διεξήχθη την 24η Μαΐου, κεκλεισμένων των θυρών, αναφορικά με τις αντιτρομοκρατικές ενέργειες της Γαλλίας.

Ο Μπαζολέ δεν έκανε γνωστή την ταυτότητα του προσώπου που οι αρχές εκτιμούν σήμερα πως ήταν ο αρχηγός, ούτε αν αυτό το πρόσωπο ζει.

Ο Αμπαούντ χαρακτηρίστηκε αρχικά ως ο αρχηγός των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι που είχε ως αποτέλεσμα 130νεκρούς.

«Είναι αλήθεια ότι ο Αμπαούντ ήταν ένας συντονιστής, αλλά δεν ήταν ο αρχηγός», τόνισε ο Μπαζολέ στην κατάθεση του. «Γνωρίζουμε ποιος είναι ο αρχηγός των επιθέσεων, αλλά θα παραμείνω διακριτικός σε αυτό το θέμα», σημείωσε.

«Έχουμε πλέον επαρκή γνώση για το οργανόγραμμα…Έχουμε κάνει πρόοδο σε αυτά τα θέματα και έχουμε ως εκ τούτου μια ιδέα για την ταυτότητα του αρχηγού», συμπλήρωσε.

Το κοινοβούλιο έδωσε στη δημοσιότητα συστάσεις της έρευνας την προηγούμενη εβδομάδα και δημοσίευσε χθες την πλήρη έκθεση.

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top