Διεθνή

Οι εντυπωσιακές οροφές του Ιράν

iranorofh15.jpg

Κατά τις περασμένες δεκαετίες, οι περιορισμοί για τα ταξίδια προς το Ιράν είχαν ως αποτέλεσμα η χώρα να έχει σε μεγάλο βαθμό σβήσει από τον δυτικό κόσμο, αλλά καθώς αυτοί αίρονται στο πλαίσιο συμφωνιών, η τοπική τουριστική βιομηχανία ελπίζει να ανακάμψει και η χώρα να γεμίσει με επισκέπτες.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί το Ιράν αναφέρεται ως ένας από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς του 2016 αν λάβει υπόψιν την πλούσια κουλτούρα και την ιστορία της. Ανάμεσα στα πράγματα που ξεχωρίζουν στη χώρα είναι η όμορφη αρχαία αρχιτεκτονική της, με τις πόλεις και τις κωμοπόλεις να είναι γεμάτες με περίτεχνα και εντυπωσιακά τζαμιά, δημόσια λουτρά και αγορές. Σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες οι οροφές των κτιρίων δεν έρχονται σε δεύτερη μοίρα ενώ πολλές από αυτές κατασκευάστηκαν για να αποτελέσουν το επίκεντρο του κτιρίου. Πολλά από τα σχέδια προβάλλουν στην πραγματικότητα περίπλοκα γεωμετρικά σχήματα που χρονολογούνται αρκετούς αιώνες πριν.

Ο Γάλλος φωτογράφος Eric Lafforgue αποφάσισε να ταξιδέψει στο Ιράν για να φωτογραφίσει τα ανώτατα όρια των εσωτερικών αγορών, τα τζαμιά και τα λουτρά. Αυτό είναι το αποτελέσμα της εντυπωσιακής σειράς των φωτογραφιών η οποία έχει τίτλο «Head Up In Iran». Η πόλη της Kashan, στα μισά του δρόμου προς το Isfahan από την Τεχεράνη, φιλοξενεί τα καλύτερα ιστορικά σπίτια, συμπεριλαμβανομένου ενός του 18ου αιώνα το οποίο διαθέτει μια εξαιρετική οροφή. Μαρμάρινα δάπεδα και περίτεχνα χαλιά αντικατοπτρίζονται στους καθρέφτες άλλων κτιρίων με το βλέμμα να καθηλώνεται στην οροφή. Εντυπωσιακές είναι και οι οροφές στις παλιές αγορές και τα σχέδια αντικατοπτρίζουν τις τεχνικές των προηγούμενων αιώνων.

Δείτε το αποτέλεσμα…

iranorofh2.jpgiranorofh1.jpgiranorofh3.jpgiranorofh4.jpgiranorofh8.jpgiranorofh5.jpgiranorofh6.jpgiranorofh7.jpgiranorofh9.jpgiranorofh10.jpgiranorofh11.jpgiranorofh12.jpgiranorofh13.jpgiranorofh14.jpgiranorofh16.jpgiranorofh15.jpg

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top