Πολιτική

Οι κινήσεις της ΕΥΠ και του Ελληνικού Στρατού πριν το πραξικόπημα

tourkia29.jpg

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με την πολιτική και την φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να παρακολουθεί με κομμένη ανάσα τις εξελίξεις στην Τουρκία, ενώ ανάλογη κινητικότητα παρατηρείται στην ΕΥΠ και στις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, της Ρωσίας και των ΗΠΑ που παρακολουθούν από κοντά όσα γίνονται σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα.

Μάλιστα συνεχίζει να προκαλεί πολλά ερωτήματα η κίνηση της Γαλλία πριν δύο 48ωρα να κλείσει την πρεσβεία της στην Τουρκία, καθώς δεν αποκλείεται οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες να είχαν πληροφορίες για όσα ακολούθησαν.

Σε κάθε περίπτωση από ελληνικής πλευράς η ΕΥΠ είναι σε κόκκινο συναγερμό. Ενήμερος για κάθε κίνηση είναι και ο πρωθυπουργός, ενώ ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε νωρίς από την ΕΥΠ για τις κινήσεις που γίνονταν στην Τουρκία.

Ο κ. Τσίπρας περίπου στις 22:30 χθες ενημερώθηκε αναλυτικά  από τον διοικητή της ΕΥΠ.

Ο Πρωθυπουργός βρέθηκε σε μια ολονύχτια διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Αντίστοιχα ο στρατός είχε εντοπίσει από το μεσημέρι ορισμένες περίεργες κινήσεις στην πλευρά της Τουρκίας. Τα φυλάκια της ελληνικής πλευράς στον Έβρο εντόπισαν κινητικότητα από την Τουρκία από το μεσημέρι γεγονός που σήμανε συναγερμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε διαταγή μερικής ανάκλησης προσωπικού στις στρατιωτικές μονάδες. Χειριστές μαχητικών αεροσκαφών και τεχνικό προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας επέστρεψαν στα αεροδρόμια και τα τέθηκαν σε ετοιμότητα.

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί τα ελληνικά στρατεύματα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίο, αλλά και στον Έβρο.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top