Διεθνή

Ολάντ: Ο τρόμος χτύπησε ξανά την Γαλλία – Θα τους τιμωρήσουμε

855B4B62287AC8E26FC02EABCFCF3C1C.jpg

Ο Φρανσουά Ολάντ, στο διάγγελμά του προς τον λαό της χώρας, μετά το αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια, είπε ότι «ο τρόμος επέστρεψε στη Γαλλία».

Ο Φρανσουά Ολάντ, στο διάγγελμά του προς τον λαό της χώρας, μετά το αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια, είπε ότι «ο τρόμος επέστρεψε στη Γαλλία».

Πρόσθεσε ότι η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ακόμα τρεις μήνες, και κήρυξε επιστράτευση εφέδρων για την ασφάλεια της χώρας. Παράλληλα ανακοίνωσε πως θα αναπτυχθούν 10.000 στρατιώτες στα σύνορα και σε στρατηγικά σημεία της Γαλλίας.

«Η Γαλλία επλήγη την ημέρα της 14ης Ιουλίου, την ημέρα που συμβολίζει την ελευθερία. Στόχος του δράστη ήταν να σκοτώσει», τόνισε ο Ολάντ ενώ έκανε λόγο για «ισλαμιστική τρομοκρατία».

«Δεν μπορούμε να αρνηθούμε τον τρομοκρατικό χαρακτήρα της επίθεσης, αλλά πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να συνεχίσουμε τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.
Σημείωσε ότι ο οδηγός του φορτηγού εξουδετερώθηκε, και ότι δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν συνεργοί.

«Εκ μέρους του έθνους εκφράζω την αλληλεγγύη μου στις οικογένειες των θυμάτων. Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι τον Ιανουάριο και τον Νοέμβριο, τώρα πλήττεται η Νίκαια πλήττεται. Πρέπει να επιδείξουμε αποφασιστικότητα», υπογράμμισε ο Φρανσουά Ολάντ.

Αναφερόμενος στα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν, υπογράμμισε πως έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις και αποφασίστηκε έπειτα από συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, Μανουέλ Βαλς, και το υπουργικό συμβούλιο πως θα διατηρηθεί κέντρο επιχείρησης για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«Μετά το χτύπημα, τίποτα δεν θα μας κάνει να εγκαταλείψουμε τη μάχη κατά της τρομοκρατίας και θα ενισχύουμε τις δράσεις μας σε Ιράκ και Συρία και θα συνεχίσουμε να πλήττουμε τους στόχους στα εδάφη τους», είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας. «Θα τιμωρήσουμε τους ανθρώπους που επιτίθενται στη χώρα μας και στα εδάφη μας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Θα τιμωρήσουμε αυτούς που ευθύνονται. Επαγρύπνηση σε κάθε σημείο της χώρας. Και στο τελευταίο χωρίο της επικράτειας», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι το πρωί της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Αμύνης, και ότι θα μεταβεί με τον κ. Βαλς στη Νίκαια για να υποστηρίξει την πόλη σε αυτή τη «στιγμή ανάγκης». Τέλος, τόνισε πως η Γαλλία έχει πληγεί άσχημα από αυτή την τραγωδία. «Είμαστε αποτροπιασμένοι. Η Γαλλία είναι δυνατή και θα είναι πάντα δυνατή, σας διαβεβαιώ», πρόσθεσε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top