Διεθνή

Ολάντ προς Μακρόν: Ή σέβεσαι τους κανόνες ή φεύγεις από την κυβέρνηση

0EAC72173FD56CFA633C3D7A60A7FADC.jpg

Να τορπιλίσει τις διαφαινόμενες προεδρικές φιλοδοξίες του υπουργού Οικονομίας Μακρόν φαίνεται να προσπαθεί ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα για πιθανή αποπομπή του.

Ξεκάθαρη προειδοποίηση στον υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ότι κινδυνεύει με αποπομπή από την κυβέρνηση εάν δεν «σεβαστεί τους κανόνες» της έστειλε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, λίγες ημέρες αφότου ο κ. Μακρόν άφησε να εννοηθεί ότι σκέφτεται να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του 2017.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα δίκτυα TF1 και France 2, ο Σοσιαλιστής πρόεδρος διαμήνυσε στον κ. Μακρόν ότι οφείλει να σεβαστεί «δύο κανόνες», την κυβερνητική «αλληλεγγύη» και την ανάγκη να «υπηρετήσει έως το τέλος [της διαδρομής]», χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες.

«Σέβεσαι τους κανόνες, παραμένεις στην κυβέρνηση. Δεν σέβεσαι τους κανόνες, δεν παραμένεις», προσέθεσε αιχμηρά ο κ. Ολάντ. «Τώρα, όλοι είναι ενήμεροι», προσέθεσε.

Ο κ. Μακρόν έχει ήδη δεχτεί σκληρή κριτική και από τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς, ο οποίος τον έχει κατηγορήσει ότι υποκύπτει στις «σειρήνες του λαϊκισμού» καταφεύγοντας στην εύκολη λύση του να καταγγέλλει το «σύστημα».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top