Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας

erasias5.jpg

Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Εργασίας συνταξιούχοι, εργαζόμενοι στον τουρισμό, συνδικάτα, ομοσπονδίες, καθώς και το ΠΑΜΕ.

Σε δηλώσεις του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Εμείς ως ΚΚΕ στηρίζουμε τη σημερινή κινητοποίηση, που γίνεται αφενός μεν για τις συντάξεις, τις επικουρικές, το ΕΚΑΣ, αλλά και τις κύριες συντάξεις, οι οποίες μειώνονται, αφετέρου δε για το θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των εργασιακών, που είναι μπροστά μας και που είναι μία νέα επίθεση την οποία ετοιμάζει η κυβέρνηση απέναντι στους εργαζόμενους».

Όπως είπε, τα συνδικάτα σήμερα στέλνουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση: «Να μην τολμήσει να φέρει το νέο νόμο για τα εργασιακά. Βεβαίως, διεκδικούν και τις συλλογικές συμβάσεις που είχαν το προηγούμενο διάστημα, πριν από την κρίση, αυξήσεις στους μισθούς, 751 κατώτατο μισθό, καθώς και αποκατάσταση των απωλειών στις συντάξεις».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, σημείωσε: «Είμαστε στο δρόμο του αγώνα», ενώ τόνισε ότι στα μέτρα που, μέχρι σήμερα, εφαρμόστηκαν, «που τσάκισαν τις συντάξεις, έρχονται και εφαρμόζονται καινούργια, πιο επώδυνα». «Το ΕΚΑΣ περικόπτεται και είναι σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, γίνονται περικοπές από το μέρισμα και περιμένουμε νέες περικοπές από τις επικουρικές συντάξεις» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ο κατάλογος δεν έχει τελειώσει. Είμαστε στο δρόμο του αγώνα, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας» υπογράμμισε ο κ. Κουμπούρης.

Ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, δήλωσε ότι, «αυτό το τετραήμερο, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, που υποτίθεται ότι προστατεύονται στο έπακρο, όπως έλεγαν, έφαγαν τη χαριστική βολή». «Κόσμος με 600 ευρώ σύνταξη, μαζί με το ΕΚΑΣ, σήμερα παίρνει 380 με 400 ευρώ. Αυτή η κατάσταση είναι ανεκδιήγητη» υποστήριξε ο κ. Τάτσης και συνέχισε: «Δεν πιστεύουμε σε σωτήρες, πιστεύουμε στον αγώνα μας». Εξήγησε, μάλιστα ότι έχουν γίνει σοβαρές μειώσεις από πολλές μεριές. Σύμφωνα με τον κ. Τάτση, 42.000 συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ -από τους 96.000 συνολικά- δεν πήραν το ΕΚΑΣ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top