Διεθνή

Ομπάμα: Οι σχέσεις μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ θα εξομαλυνθούν

72522978AB0D014D136ACC7F7C17E8E9.jpg

Βρετανία και ΕΕ θα συμφωνήσουν για την ομαλή μετάβασή τους «σε ένα νέο επίπεδο σχέσεων» όπως λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Την βεβαιότητά του ότι οι σχέσεις μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ θα εξομαλυνθούν εξέφρασε ο Μπαράκ Ομπάμα τονίζοντας παράλληλα ότι η Βρετανία και η ΕΕ θα συμφωνήσουν για την ομαλή μετάβασή τους σ΄ ένα νέο επίπεδο σχέσεων.

Ο Ομπάμα δήλωσε επιπλέον ότι η συμμαχία των ΗΠΑ με τη Βρετανία θα διατηρηθεί, τονίζοντας ότι το Brexit εγείρει πολλά ερωτήματα για το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Για το ΝΑΤΟ, ο Ομπάμα δήλωσε ότι δεν έχει αμφιβολία πως η Βρετανία θα παραμείνει ένα από τα πιο ικανά μέλη της συμμαχίας, σε αμυντικό επίπεδο, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι η Βρετανία θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην ευρωπαϊκή άμυνα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην ανάγκη επιβεβαίωσης από το ΝΑΤΟ της υποστήριξης της συμμαχίας σε κάθε κράτος-μέλος της, ενώ τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά και ενίσχυσης της υποστήριξης προς την Ουκρανία, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Financial Times».

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν παρέλειψε επίσης να τονίσει την ανάγκη αύξησης των αμυντικών δαπανών των κρατών-μελών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top