Διεθνή

Ομπάμα: Οι σκέψεις μας βρίσκονται στις οικογένειες των θυμάτων

2A5C7B4AA76CBC6FFF6D1479741C2A3F.jpg

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έκανε λόγο για «αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση» σχετικά με το μακελειό στη Νίκαια της Γαλλίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έκανε λόγο για «αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση» σχετικά με το μακελειό στη Νίκαια της Γαλλίας.

Στη δημοσιότητα δόθηκε από τον Λευκό Οίκο η ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ, με την οποία συμπαραστέκεται στη Γαλλία. «Η σκέψη μας και οι προσευχές μας βρίσκονται με τις οικογένειες και τα αγαπημένα πρόσωπα αυτών που σκοτώθηκαν και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση για εκείνους που τραυματίστηκαν», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ομπάμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μπαράκ Ομπάμα: 

«Εκ μέρους του αμερικανικού λαού, καταδικάζω με τον πιο απόλυτο τρόπο, αυτό που δείχνει να είναι μια αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση στην Νίκαια της Γαλλίας, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων.

Η σκέψη μας και οι προσευχές μας βρίσκονται με τις οικογένειες και τα αγαπημένα πρόσωπα αυτών που σκοτώθηκαν και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση για εκείνους που τραυματίστηκαν.

Έχω δώσει οδηγίες στους συνεργάτες μου να βρίσκονται σε επαφή με τις Γαλλικές αρχές και να προσφέρουν οποιοιδήποτε βοήθεια κριθεί αναγκαία για την διεύρυνση αυτής της υπόθεσης και για να συλληφθούν οι υπεύθυνοι και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Στεκόμαστε με αλληλεγγύη δίπλα στην Γαλλία, έναν παλιό σύμμαχο μας, καθώς ανταποκρίνεται και προσπαθεί να συνέλθει από αυτήν την επίθεση.

Την Ημέρα της Βαστίλης, μας υπενθυμίζεται το εξαιρετικό θάρρος και οι δημοκρατικές άξιες που έχουν καταστήσει την Γαλλία πηγή έμπνευσης για ολόκληρο τον κόσμο. Και γνωρίζουμε ότι αυτό το πνεύμα της Γαλλίας θα διατηρηθεί και μετά από αυτήν την τρομακτική απώλεια ζωών».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top